Hoppa till sidans innehåll

Nyheter och nyhetsbrev

Här samlar vi våra inspelade informationsmöten, de senaste nyheterna och vårt nyhetsbrev kring projektet Smartare samhällsbyggnadsprocess.

Nyheter

Ta del av vad som är aktuellt genom att läsa våra nyhetsbrev. Du kan också registrera dig för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Informationsmöten

Lantmäteriet informerar om det senaste inom Smartare samhällsbyggnadsprocess. Ta del av presentationerna i informationsmötena nedan.

 • 2021-09-20 - informationsmöte (nytt fönster)
 • 2021-06-14 - informationsmöte (nytt fönster)
  Under mötet berättar vi om: var är vi, vart ska vi och hur tar vi oss fram för att säkerställa gemensam riktning mot vårt gemensamma mål. Det tas även upp hur det går med våra datamängder. Boverket berättar om digital planbeskrivning - regler och nyttor samt så visas en demo av MyCarta Plan och hur programmet hanterar digital planbeskrivning.
 • 2021-05-03 - informationsmöte (nytt fönster)
  Den 3 maj informerar projektet kring pågående arbete med datamängder, ersättning för kostnader vid omställning och status kring den Nationella geodataplattformen. En demo av detaljplaner i den Nationella geodataplattformen visas och det informeras kring plan för hantering av planbeskrivning samt tidsplan och status för byggnad.
 • 2021-03-22 - informationsmöte (nytt fönster)
  Den 22 mars informeras kring planbeskrivningar, byggnad och nyttan med det, inspireansvaret för kommunerna, arkivering, Boverkets nya uppdrag kring digitalisering samt uppdatering i status kring datavärdskap och avtal, support och tillgängliggörande. I slutet informeras även kring det nya digitala utbildningspaketet riktat mot kommuner.
 • 2021-02-01 - informationsmöte (nytt fönster)
  Den 1 februari görs en repetition kring vad det är vi gör tillsammans - en obruten digital samhällsbyggnadsprocess, ärendehanteringsprocesser, nationella specifikationer med mera. Det informeras kring Inspire och vad det syftar till, inlämnade delrapporter från Lantmäteriet och DIGG och information kring Nationella geodataplattformen.

Vill du ta del av äldre informationsmöten? Kontakta oss så ordnar vi det.