BAL och ABT - Nyhetsbrev ABT + BAL 2022:2

Supportens öppettider i sommar

Nu är det dags för sommar och ledighet igen. BAL-supporten kommer att ha öppet enligt följande:

Vecka 27 – Ordinarie öppettider

Vecka 28 – Ordinarie öppettider

Vecka 29 – Endast mejl

Vecka 30 – Stängt

Vecka 31 – Stängt

Vecka 32 – Endast mejl

Vecka 33 – Ordinarie öppettider

Under alla dessa veckor kommer vi att ha lägre bemanning än vanligt och det kan ta längre tid att få svar på era frågor. Under vecka 30 och 31 är supporten helt stängt.

ABT-avtal

Åtgärda brister

ABT-avtalet följs upp två gånger per år, och det gjordes en uppföljning under februari/mars i år. Alla kommuner har fått uppföljningen mailad till sig. Där framgår det om ni följer avtalet enligt den avtalsnivå ni har eller inte. Vi kommer den 1 september att göra vår andra uppföljning av avtalet och vill nu påminna alla er som blev informerade om att ni har brister som behöver åtgärdas att detta ska vara klart senast den 31 augusti. Ni kan se viktiga datum i vårt arbete med uppföljningen här:

Tidplan av ABT-avtalen (pdf, nytt fönster)

Om ni har några funderingar kring eventuella brister kan ni alltid kontakta supporten på ajourhallning-bal@lm.se

Fakturering

Ersättningar: En påminnelse om att skicka in fakturan utifrån de faktureringsunderlag som gått ut till er på kommunen. Senaste datum att skicka in faktura är 24 juni 2022.

Förlängning av Normalavtal ABT 2023

En påminnelse till er som ännu inte svarat på det e-post som skickats ut för godkännande av en förlängning av Normalavtal ABT. Första e-posten skickades ut i mitten på mars med en påminnelse i slutet av april.

LINA – Övriga utredningsfall

Om det finns utredningsfall där ”Berört objekt” saknar länk till byggnad är den byggnaden redan avregistrerad och ärendet kan stängas utan åtgärd.

LINA-utbildning

Har ni en ny kollega på kontoret som ska jobba med LINA? Vi kommer att ha två grundutbildningar via Skype i höst. Om ni vill delta, skicka ett mejl till ajourhallning-bal@lm.se.

  • 14 september kl. 10-12
  • 23 november kl. 10-12

Vi i BAL-supporten vill passa på att önska er alla en härlig sommar!