Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida

Lantmäteriet bidrar med data för att stötta Hack the Crisis

03 april 2020

Den 3-6 april anordnas Hack the Crisis Sweden för att hitta digitala lösningar och koncept som kan hjälpa oss i Coronakrisen. Lantmäteriet är med och bidrar med öppna data. Dessutom erbjuder Lantmäteriet möjligheten för alla deltagare att prova på ett urval av visningstjänster, som normalt är avgiftsbelagda.

bild med hack the crisis logotyp

Den 26 mars fick Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, regeringsuppdraget att vara projektledare för Hack for Sweden. Hack for Sweden startade 2014 som ett hackathon och har till syfte främja användandet av öppna data och att samla personer för att ta fram innovativa idéer till olika teman.

Läs mer om regeringsuppdraget på DIGG's webbplats, (öppnas i nytt fönster).

Temat för Hack the Crisis är att tillsammans hitta idéer och lösningar på de utmaningar som ekonomin, folkhälsan och samhället ställs inför i och med utbrottet av Covid-19. Hack the Crisis är ett virtuellt hackathon där alla med olika kompetenser kan vara med och bidra och det genomförs samtidigt i ett flertal andra länder som tillsammans försöker hitta lösningar på de utmaningar Covid-19 för med sig.

Lantmäteriet bidrar med data

Lantmäteriet har under tidigare Hack for Sweden varit med och bidragit med planering och öppna data och inför detta hackathon hoppas Lantmäteriet att deras öppna data* kan vara nyckeln till några av samhällets utmaningar. Lantmäteriet har dessutom tagit beslutet att låta deltagarna få möjlighet att, under en begränsad period, prova myndighetens visningstjänser för att i så stor utsträckning som möjligt bidra med bra underlag till innovation. Läs mer om vilka data Lantmäteriet tillfälligt öppnar upp.

*Lantmäteriets öppna data är avgiftsfria och får användas och publiceras fritt, läs mer om öppna data.