Skellefteås nya lokaler är invigda | Lantmäteriet
Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk

Skellefteås nya lokaler är invigda

14 september 2018

I slutet av maj flyttade Lantmäteriets personal i Skellefteå in i nya lokaler på Laboratorgränd. Nyrenoverade, fräscha lokaler som möjliggör ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

Ungefär ett år tog det att planera bytet och renoveringen av lokalerna som Fastighetsinskrivningen och Fastighetsbildningen nu huserar i.

- För ett år sedan började vi kolla på lämpliga lokaler att flytta till och nu sitter vi här. Vi är supernöjda med vår nya arbetsmiljö, säger funktionschef Anneli Rönnlund.

Lokalprojektet har gått i en rasande fart och genomfördes alltså på ett år istället för två, som var tanken från början. Det omfattande arbete som teamledaren Veronica Johansson har lagt ned på projektet har varit avgörande för att det skulle gå att genomföra på så kort tid.

Under hela resan har medarbetare fått tycka till och komma med synpunkter på hur den nya arbetsplatsen ska se ut och vad den ska innehålla.

Aktivitetsbaserat

Den största skillnaden nu är att medarbetarna arbetar aktivitetsbaserat. Det innebär att utifrån vilka arbetsuppgifter man har en viss dag väljer man var man ska sitta eller stå och arbeta. Det finns höj- och sänkbara bord på alla platser där man enkelt kopplar in sin dator som man har i en personlig väska som förvaras i skåp när man inte använder den.

- Vi har även fått moderna konferensrum som har bra ljud- och videomöjligheter. Utmaningen nu är att lära oss tekniken för att nyttja vår moderna arbetsplats till fullo, menar Anneli.

Idag sitter alltså medarbetare från både Fastighetsbildningen och Fastighetsinskrivningen med tre funktioner; handläggningsfunktionen, digital utveckling och juriststödet, under samma tak. Totalt är de 30 stycken i dagsläget och planen under 2019 är att bli 35 medarbetare totalt.

Under invigningen av lokalerna som hölls den 14 september närvarade, förutom medarbetare i Skellefteå, även Torbjörn Berglund från Fastighetsbildningen,  Görgen Hellman, Dennis Lindén och Thomas Öberg från Fastighetsinskrivningens ledningsgrupp tillsammans med vår generaldirektör Susanne Ås Sivborg. Mäklare, byråer, myndigheter och entreprenörer var också på plats. Tillsammans med Susanne Ås Sivborg hälsade kommunchef Kristina Sundin Jonsson alla välkomna innan det minglades med medarbetarna och frågor ställdes kring de nya lokalerna som man guidades runt i.

Skellefteås lokala tidning, Norran, har skrivit om detta, ta del av artikeln här!(Artikeln kräver inlogg)

Ta del av bilder på nya fina lokalerna: