Languages Lättläst Teckenspråk

Lantmäteriet startar IT traineeprogram

08 mars 2018

I höst startar Lantmäteriet ett IT traineeprogram med fyra platser för nyutexaminerade systemutvecklare. Rekryteringen har redan dragit igång och under nästa vecka så kommer funktionschefer och systemutvecklare att besöka högskolor och universitet för att berätta vilka möjligheter som erbjuds på Lantmäteriet.

Bild
Elenor Bond är glad över att Lantmäteriet kan erbjuda den här möjligheten för nyutexaminerade IT-studenter.

- Vi vill erbjuda den bästa starten för nyutexaminerade IT-studenter genom att ge dem en introduktion i toppklass så att de har de bästa förutsättningarna att leverera samhällsnytta som systemutvecklare hos Lantmäteriet, säger Elenor Bond som är chef för Systemutveckling.

- Dessutom bidrar det till att synliggöra Lantmäteriet som en attraktiv arbetsplats.

Eftersom det idag råder huggsexa om utbildad IT-kompetens så är IT traineeprogrammet också en del i att säkra en framtida kompetensförsörjning. Målgruppen för programmet är studenter inom data/IT som tar examen i vår eller som har en examen som är högst två år gammal.

De som antas som traineer erbjuds en tillsvidareanställning på Lantmäteriet och kommer efter genomgånget traineeprogram att ingå i något av systemutvecklarteamen på Utveckling och IT.

Skräddarsytt program

Under de nio månader som programmet pågår kommer traineerna att få ett skräddarsytt program med introduktion, utbildning och praktik i några av teamen. De kommer även att ha en fadder som stöd under hela traineetiden.

Sista ansökningsdag för att bli en IT trainee är den 31 mars. Urvalet kommer sedan att ske under april och besked om vilka som antas lämnas i maj. I september börjar IT traineeprogrammet.

Vill du veta mer om programmet? Besök informationssidan på lantmateriet.se