Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida

Traineeprogram, examensarbeten och sommarjobb

För oss är det viktigt att ge dig möjlighet att lära känna oss som arbetsgivare på olika sätt. Vi erbjuder möjlighet att göra examensarbeten, sommarjobba och vara trainee inom IT hos oss.

Tre personer, som alla tidigare varit trainees på Lantmäteriet, står i ett mötesrum samlade vid ett litet ståbord och tittar in i kameran. En bärbar dator står uppfälld på bordet. Alla ser nöjda eller glada ut.

Traineeprogram

Traineeprogrammet går du tillsammans med andra systemutvecklare och systemtekniker. Vi erbjuder dig ett skräddarsytt program där du får bekanta dig med hela vår organisation och under programmet får du stöd av erfarna kollegor. Du får även en fadder som finns med dig som stöd och bollplank under hela din traineetid.

Vår IT-enhet som du kommer tillhöra har uppdraget är att bidra till utvecklingen av Lantmäteriets verksamhet genom att tillhandahålla effektiva systemlösningar och tjänster. Vi arbetar i en modern miljö med DevOps och agila metoder och du kommer att ingå i ett team med mycket eget ansvar och befogenheter. I nära samarbete med verksamheten utvecklar vi en av regionens största och mest avancerade IT-miljöer.

Efter genomgånget traineeprogram kommer du att ingå i något av våra agila systemutvecklingsteam eller som utvecklare i något av våra team på Drift & Infrastruktur.

Hör enhetschef för systemutveckling Elenor Bond och systemutvecklare (tidigare IT-trainee) Caroline Werne berätta om årets IT-trainee-program.

I IT-traineeprogrammet ingår:

  • ett skräddarsytt program där introduktion, utbildning och praktik ingår
  • kurser i våra verktyg och miljöer
  • en fadder som kommer följa dig under hela din traineetid
  • möjlighet att delta i lämplig konferens eller liknande under traineetiden
  • en möjlighet att bekanta dig med Lantmäteriets hela organisation och verksamhet
  • ett unikt tillfälle att bygga nätverk som är till nytta för din fortsatta karriär

Ansökningsperioden för traineeprogrammet har stängt för år 2021.

Examensarbeten

Vi prioriterar studenter som studerar inom områden som är relevanta för vår bransch. Främst studenter med utbildningar som matchar de yrkesgrupper som finns hos oss. Är din utbildningsbakgrund relevant men av en mer oväntad och för branschen okänd karaktär? Berätta gärna lite mer om din utbildningsbakgrund och inom vilka yrkesområden den är relevant. Då kan din förfrågan hanteras fortare.

De studenter som skriver examensarbete hos oss får en kontaktperson som har till uppgift att vara den som du kan ställa dina frågor till och som tillhandahåller den information du behöver. Kontaktpersonen kan också utifrån Lantmäteriets perspektiv vara med och påverka inriktning på ämnet för att examensarbetets resultat skall vara relevant för Lantmäteriet.

För att anmäla ditt intresse, kontakta respektive kontaktperson inom varje ämnesområde. Aktuella ämnen och kontaktpersoner hittar du här.

Här kan du läsa ett antal avslutade examensarbeten.

Arbetsplats och ersättning

Beroende på var i landet du som student ska skriva ditt examensarbete kan du få möjlighet att låna en arbetsplats på aktuellt Lantmäterikontor. Det varierar vilka möjligheter som finns i form av lediga kontorsplatser och vad du och din kontaktperson anser vara relevant för ditt examensarbete.

Ersättningsnivån varierar beroende på hur omfattande examensarbetet är i antal HP och om det är en eller två studenter som skriver arbetet. Ersättningen varierar mellan 12 000 till 20 000kr. Vi premierar goda betyg och ger en extra bonus för betyg A och B.

Sommarjobb

Ansökningsperioden för sommarjobb har stängt för år 2021.

Är du intresserad av andra jobb på Lantmäteriet kan du ta del av våra lediga tjänster här.