Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk
Chef juridik inom Fastighetsbildning, Gävle

Chef juridik inom Fastighetsbildning, Gävle

Vi erbjuder dig

Sektion juridik finns inom Fastighetsbildningsstöd, en enhet inom Fastighetsbildning. Enheten består av sex sektioner med olika ansvarsområden. Det övergripande uppdraget för sektion juridik är att lämna stöd till fastighetsbildningsverksamheten och divisionsledningen i juridiska frågor. På så sätt arbetar vi för en enhetlig och effektiv rättstillämpning och för att skapa förutsättningar för digital fastighetsbildning. Vid sektionen arbetar för närvarande sex jurister och fyra lantmätare. Medarbetarna arbetar spritt geografiskt på flera orter i Sverige. Som sektionschef har du arbetsgivaransvar för sektionens medarbetare, vilket innebär tät dialog, coachning och kommunikation för att skapa engagemang och förutsättningar för medarbetarna att utföra sina arbetsuppgifter. Du arbetar med ständiga förbättringar och medverkar i att driva utvecklingen i linje med verksamhetens behov. För att lyckas med detta ser vi det som naturligt att du bidrar till att skapa relationer och dialogytor för samverkan externt och internt. Du ansvarar för att sektionen förbättrar de juridiska förutsättningarna för fastighetsbildningsverksamheten och arbetar proaktivt med författningsutvecklingsarbete som syftar till att möta kundernas och samhällets behov. Som deltagare i enhetens ledningsgrupp bidrar du aktivt till att utveckla fastighetsbildningen i Sverige.

Din profil

Vi söker dig som:

-har dokumenterad erfarenhet av att leda medarbetare med goda resultat

-har juristexamen

-har ett coachande förhållningssätt och är intresserad av att arbeta med och utveckla människor

-leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och skapar engagemang och delaktighet

-har god samarbetsförmåga

-tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor och anpassar dina handlingar till detta

-har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheterna i förändringar

-tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat

Det är meriterande med:

-erfarenhet av juridiskt arbete inom författningsutveckling och digitalisering av offentlig verksamhet

-fullgjord notarietjänstgöring vid tingsrätt eller förvaltningsrätt

-yrkeserfarenhet av fastighetsbildning och förrättningsverksamhet och av de författningar som är relevanta för verksamheten

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att leda.

Tjänsten är placerad i Gävle eller efter överenskommelse.

Övrig information

På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Chef juridik inom Fastighetsbildning, Gävle

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C27159-2019-69

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Gävle
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Gunilla Tosteby
Enhetschef Fastighetsbildningsstöd
Telefon: 070-209 58 92

Fackliga företrädare

Margareta Fryk
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 070-618 78 42
Ann-Charlotte Zetterberg
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026 - 63 31 16