Languages Lättläst Teckenspråk
Förrättningsassistent, Jönköping

Förrättningsassistent, Jönköping

Vi erbjuder dig

Du kommer huvudsakligen att arbeta med att höja och förbättra kvalitén i fastighetsregistret. I arbetet ingår fastighetsrättsliga utredningar, efterforskning och utredning av arkivmaterial samt att förbättra kvalitén i registerkartan. Arbetsuppgifterna är av olika svårighetsgrad som kräver efterforskningar bland gamla handlingar i våra arkiv.

Du kommer stegvis att introduceras i arbetsuppgifterna som också varvas med internutbildning. I din arbetsgrupp är kontinuerligt lärande i arbetet en naturlig del av vardagen. Efterforsknings- och utredningsarbetet ansvarar du i slutändan själv för med stöd och hjälp av din arbetsgrupp och handledare. Du kommer ingå i nätverk med personer som har liknande arbetsuppgifter och få goda utvecklingsmöjligheter genom samarbete med kollegor och arbete i team. Arbetet innehåller administrativa arbetsuppgifter. Arbetsuppgifternas innehåll kan variera över tiden.

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller utbildning vid yrkeshögskola, gärna med inriktning mot Lantmäteri, register/landskapsvetenskap/kulturgeografi/

naturgeografi/juridik eller har arbetslivserfarenhet som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. Du ska ha ett genuint intresse för register-/utredningsarbete. Du har erfarenhet av registerarbete, arkivutredningar, sökning i arkiv och att tolka information i gamla handlingar. Du har vana vid administrativa arbetsuppgifter och har god datorkompetens och du:

• är självgående för att med snabbhet, noggrannhet och uthållighet kunna hantera ett stort antal förfrågningar, både rutinartade och mer komplexa

• kan ta initiativ och ansvar för din uppgift

• kan jobba effektivt genom att planera och organisera arbetet på ett strukturerat sätt

• är kvalitetsmedveten med vana att leverera rätt resultat i tid

• har god administrativ förmåga

• värdesätter din egen och dina kollegors tid

• har förmåga att samarbeta, skapa goda relationer

• är problemlösare och har analytisk förmåga

• har erfarenhet av och trivs att arbeta i team

• har god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska

Det är meriterande om:

• du har kunskaper i användning av ett eller flera GIS-verktyg

• du har kunskaper om Fastighetsregistrets text- och kartdel

• du har kunskaper om fastighetsrättsliga utredningar

• du har fastighetskunskap

• du har kunskap om fastighetsrätt, ny och gammal lagstiftning

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Förrättningsassistent, Jönköping

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C25007-2019-25

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Jönköping
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
3
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Silfwerbrand Olof
Funktionschef
Telefon: 036-30 51 87

Fackliga företrädare

Helen Kristiansson
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 0470-747159
Pär Nillnor
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 0470-747163