Jobba på vår IT-avdelning | Lantmäteriet
Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk

Jobba på vår IT-avdelning

IT är en central och viktig verksamhet för Lantmäteriet och vår strategi är att ligga i teknikens framkant.

Arbetsgrupp som pratar och tittar på en datorskärm

På Lantmäteriets sektion för Systemutveckling är vi agila på riktigt. Vi releasar samhällsnytta varje dag.

Våra utvecklingsteam är självständiga och har stora möjligheter att påverka val av lämpliga tekniker, verktyg och arbetssätt med mera. Teamen ansvarar själva för utveckling och drift av de applikationer de jobbar med.

Hos oss sätter vi utvecklaren i fokus och du kommer få stora möjligheter att utvecklas samtidigt som du kommer ha roligt! 

Låter det intressant? Kolla in våra jobbannonser, vi vill bli fler!

Här berättar Mårten Lagré om sin första tid som systemutvecklare på Lantmäteriet:

En vardag fylld av krav – och Mårten stortrivs på jobbet

Ett examensarbete blev vägen in till Lantmäteriet för Mårten Lagré. Sedan i november 2017 jobbar han i Team Utvecklingssupport, framförallt med kravhantering, där han bland annat håller workshops om "User Stories".

- Jag trivs jättebra, det skulle inte kunna bli bättre! säger Mårten.

Mårten L
Mårten Lagré tycker att han har hamnat på en härlig arbetsplats och i ett bra team.

Beskriv, vad fick dig att söka till Lantmäteriet?

- Det började faktiskt med att jag gjorde mitt examensarbete här på Lantmäteriet. Jag hade Steven Hale som handledare (Steven är teamledare för Team Utvecklingssupport, TUSS) och arbetet handlade om agil kravhantering. Det var våren 2017 och ungefär då började man också prata om att det saknades en roll som fokuserade på kravhantering. Det blev så att man la upp en sådan tjänst och den sökte jag. Det känns jätteroligt att det blev så.

Vad har du gjort tidigare?

- Jag har bland annat jobbat inom vården så det här är något av ett karriärbyte. Jag studerade systemvetenskap på Högskolan i Dalarna i tre år, mellan 2014 och 2017. Det här är mitt första kvalificerade heltidsjobb efter utbildningen. Men jag fick faktiskt in en fot på Lantmäteriet redan under utbildningen eftersom jag jobbade extra på vår Service desk. Det gjorde att jag fick en bra bild av systemen som används här och även ett gott intryck av de som jag träffade.

Hur har mottagandet på Lantmäteriet och i teamet varit och första tiden på jobbet?

- Jag trivs jättebra! Det är en härlig arbetsplats och ett bra team. Vi är en grupp med olika kompetenser och kan bland annat gå in som resurs i olika team. Jag tycker om mina arbetsuppgifter, de är stimulerande. Det känns inte alls jobbigt att gå till jobbet!

Vad arbetar du med just nu – och framöver?

- Innan sommaren ansvarade jag för att ta fram en Lantmäteri-gemensam kravstrategi som nu är färdig. Annars är det mycket fokus på hjälpinsatser av olika slag där jag bland annat är inne i ett par team och stöttar dem i hur de kan jobba mer effektivt med krav och test.
Jag har även, när det finns behov, workshops om "user stories". Vi har upptäckt att det finns ett stort behov och önskemål från många verksamheter att lära sig mer om denna teknik.
Vi i TUSS har också flera intresseklubbar där vi utbyter erfarenheter och kunskaper, som vi anordnar regelbundet. Bland annat Mazarinklubben som är vår intresseklubb för kravhantering.

Du har hunnit med en hel del sedan starten i november!

- Jag fick ett stort förtroende redan från början att axla den här rollen. Det har blivit mycket prat om kravhantering nu och det känns jättebra. Vi i TUSS strävar efter att förbättra samarbetet mellan olika delar av verksamheten och där är kravhanteringen en viktig brygga.