Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida

IT-trainee på Lantmäteriet

Är du nyutexaminerad inom IT och vill jobba i teknikens framkant? Då har du alla möjligheter att rivstarta din karriär hos oss.

Hör sektionschef Elenor Bond och IT-trainee Caroline Werne berätta om IT-traineeprogrammet.

Vi erbjuder dig 

Som IT-trainee på Lantmäteriets huvudkontor i Gävle får du möjlighet att under nio månader utvecklas inom flera olika områden. Du kommer att gå IT-traineeprogrammet tillsammans med andra systemutvecklare och systemtekniker. Vi erbjuder dig ett skräddarsytt program där du får bekanta dig med hela vår organisation. Hela tiden får du stöd av erfarna kollegor och du kommer att ha en fadder under hela traineetiden.

Utveckling och IT:s uppdrag är att bidra till utvecklingen av Lantmäteriets verksamhet genom att tillhandahålla effektiva systemlösningar och tjänster. Vi arbetar i en modern miljö med DevOps och agila metoder och du kommer att ingå i ett team med mycket eget ansvar och befogenheter. I nära samarbete med verksamheten utvecklar vi en av regionens största och mest avancerade IT-miljöer.

Efter genomgånget traineeprogram kommer du att ingå i något av våra agila systemutvecklingsteam eller som utvecklare i något av våra team på Drift & Infrastruktur.

I IT-traineeprogrammet ingår:

  • ett skräddarsytt program där introduktion, utbildning och praktik ingår
  • kurser i våra verktyg och miljöer
  • en fadder som kommer följa dig under hela din traineetid
  • möjlighet att delta i lämplig konferens eller liknande under traineetiden
  • en möjlighet att bekanta dig med Lantmäteriets hela organisation och verksamhet
  • ett unikt tillfälle att bygga nätverk som är till nytta för din fortsatta karriär

Din profil

Är du nyutexaminerad inom IT och vill jobba i teknikens framkant? Då har du alla möjligheter att rivstarta din karriär hos oss. Beroende på inriktning brinner du för systemutveckling eller framtidens IT.

För systemutveckling vi vill att du:

  • är nyutexaminerad med minst 180 högskolepoäng inom IT/data.

För drift & infrastruktur vi vill att du:

  • är nyutexaminerad med minst 180 högskolepoäng inom IT/data, alternativt 2 år YH-utbildning inom relevant område.

Vi tänker oss att du som söker har en slutförd examen, är nyexaminerad eller har ett par års erfarenhet. I övrigt ser vi gärna att du har goda kunskaper i svenska tal och skrift. Skicka därför in din ansökan på svenska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom: Lagspelare, nyfiken, analytisk, öppen och flexibel. Ingen erfarenhet krävs. Tjänsterna är säkerhetsklassade och kräver svenskt medborgarskap.

Om arbetsplatsen

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

På huvudkontoret i Gävle finns våra myndighetsgemensamma enheter som levererar administrativa tjänster och är ett stöd till Lantmäteriets verksamhetsområden. Här är du med och ser till att vardagen fungerar! Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs.

Ansökan

Nästa ansökningsperiod: Januari 2021.

Frågor?

Kent Zetterberg, Systemutveckling, Lantmäteriet
Telefon: 026-17 16 40

Daniel Lindberg, Drift-och Infrastruktur, Lantmäteriet
Telefon: 026-63 36 59