Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk

E-tjänster för företag eller professionella användare

En del av våra e-tjänster för professionella användare kräver inloggning. Du hittar information om hur du ansöker om användarkonto i länkarna för respektive tjänst.

Inloggning med e-legitimation fungerar i dagsläget endast för våra e-tjänster för privatpersoner.

På sidan driftinformation kan du se aktuell driftinformation om våra system.

 

I tjänsten kan du ansöka om lagfart och tomträttsinnehav när köpt, fått, ärvt eller bodelat en fastighet.

Om du är ombud som blivit utsedd av en privatperson att sköta deras ärende kan du logga in med din personliga e-legitimation och sköta ärendet genom det.

Ansök med e-legitimation

I tjänsten kan du som har giltig e-legitimation logga in i vårt system för att ansöka om lagfart, tomträttsinnehav och inteckning.

För att ansöka behöver du ha en giltig e-legitimation och gåvo-, arv- eller köpehandlingar tillgängliga.

(Obs! Inget pappersoriginal ska skickas in per post om du använder e-tjänsten)

Ansök med inloggningsuppgifter

I tjänsten kan du professionella ingivare som står under tillsyn och har inloggningsuppgifter, logga in i vårt system för att ansöka om lagfart, tomträttsinnehav och inteckning.

Frågor

Har du frågor om tjänsterna, välkommen att kontakta oss på telefon 0771-63 63 63 eller via e-post.

I e-tjänsten för lantmäteriförrättningar kan du följa dina pågående lantmäteriförrättningar från start till mål. Tjänsten är tillgänglig både för dig som privatperson eller som företrädare för en organisation, en kommun eller ett företag.

Avtalstjänst för dig som behöver förrättningskartor/handlingar och historiska kartor i ditt arbete. Tjänsten kräver inloggning och lösenord.

I Prisberäknaren kan du räkna ut avgifter för de produkter som du önskar beställa. I Beställningssystemet kan du som återförsäljare lägga dina egna beställningar samt redovisa användning av försålda licenser. Tjänsterna kräver att du har inloggning.

Hitta stompunkt är en e-tjänst där du kan ta ut punktbeskrivningar samt höjd- och koordinatlistor för punkter i de nationella geodetiska riksnäten. Ingen inloggning krävs.

Läs mer om Hitta stompunkt.

I GeoLex kan du söka information om flygbilder och ortofoton. Även indexrutor och bladindelning kan visas antingen i koordinatsystemet SWEREF 99 TM eller i RT90. Ingen inloggning krävs. 

Annan information t.ex. planer och utfall, presenteras på produktsidorna.

En digital lärmiljö för grundskolan och gymnasiet som ger möjlighet att visualisera och analysera natur och samhälle med hjälp av geografisk information. Här får du som lärare tillgång till ett kostnadsfritt undervisningsstöd som kan användas i de flesta ämnen. Geoskolan innehåller lektionsförslag och en kartapplikation med geografisk information från Lantmäteriet och andra myndigheter. Den är öppen för alla, enkelt tillgänglig via Internet och kostar inget att använda.

Läs mer om tjänsten och Geoskolan

Applikationen LINA (Lantmäteriets InsamliNgsApplikation) används av Sveriges kommuner för att registrera information om Byggnader, Adresser och Lägenheter i Fastighets- och Lägenhetsregistret.

Antura används i samarbete med externa partners som ett stöd för dokumenthantering.

Har du frågor om Antura är du välkommen att kontakta projektkontoret@lm.se

Här visar vi hur historiska flygbilder kan användas tillsammans med modernare bilder för att se förändringar i landskapet.

Denna jämförelsetjänst innehåller 6 olika exempel på vyer - som kan väljas i mitten på fönstret.

Exemplen visar förändringar inom tre teman som beskrivs under rubrikerna nedan. Alla exempel ingår i samma tjänst och du väljer vy enligt bilden. Nedan finns också direktlänkar till respektive del, men det räcker alltså att öppna tjänsten en gång.

I demotjänsten kan du panorera, zooma och dra i bilderna från ena kanten till den andra. Starta filmen som beskriver hur du använder tjänsten.


Stadsmiljöer - Stockholm, Göteborg och Skåne

Ta en titt på förändringar i en urban/storstadsmiljö. Materialet är sammanställt av följande:

  • Stockholm - Skalriktiga flygbilder från 1958 (svartvitt) och 2011 (färg). 
  • Göteborg - Skalriktiga flygbilder från 1960 (svartvitt) och 2012 (färg). 
  • Skåne - Skalriktiga flygbilder från 1960 och 1973 (svartvitt) och 2012 (färg).

Skidorter - Sälen och Åre 

Mycket har hänt med Sveriges populäraste skidorter sedan mitten av 1900-talet. Materialet du tittar på är sammanställt av:

  • Sälen - Skalriktiga flygbilder från 1956 (svartvitt) och 2011 (färg) samt Fjällkartan. 
  • Åre - Skalriktiga flygbilder från 1965 (svartvitt) och 2013 (färg) samt Terrängkartan.

Skogen – Salabranden 

Så här såg det ut före och efter den stora skogsbranden i Västmanland sommaren 2014. Materialet du tittar på är sammanställt av:

  • Brandområdet - Skalriktiga flygbilder från 1960 och från bilder tagna i augusti 2014 i färg och infrarött, lutnings- och skuggbilder från den nationella höjdmodellen samt Terrängkartan.

Har du upptäckt ett fel i våra kartor?

Vi vill gärna att du hjälper oss att förbättra kartan, så hör av dig till oss och beskriv felet med hjälp av vårt kartstöd.

Satellitdatabasen Saccess innehåller satellitbilder över Sverige som täcker in varje årtionde från 1970-talet och framåt.

Läs mer om Saccess

Om du har några frågor eller synpunkter på Saccess så kontakta gärna vår support:

E-post: saccess@lm.se.
Öppettider: Måndag - fredag kl 9.00 - 16.00.