BAL och ABT - Nyhetsbrev ABT + BAL 2021:3

Ändrade öppettider BAL-supporten

På grund av hög arbetsbelastning i andra delar av vår verksamhet har vi varit tvungna att omfördela arbetskraft. Detta innebär att supporten under en period kommer att ha telefontid på tisdagartorsdagar 9.3011.30. Övrig tid går det bra att maila oss så återkommer vi så fort vi kan. Det kan ta längre tid än vanligt.

Ny webbadress

LINA fick en ny webbadress, lina.lantmateriet.se, i januari 2021.
Vår statistik visar att många ännu använder den gamla adressen och omdirigeras via den till den nya sidan. Den 1 november 2021 kommer omdirigeringen till den webbsida som talar om vilken den nya adressen är att tas bort. Du behöver alltså se över gamla sparade bokmärken och uppdatera till den nya adressen så fort som möjligt.

Avtalsuppföljning

Under september månad jobbar vi med avtalsuppföljningen. Ni som hade brister kommer att få ett mail om ni är godkända eller om er avtalsnivå kommer sänkas. Ny bilaga 4 kommer att skickas ut i slutet av november.

Kommande förändringar för adress- och byggnadsinformationen

Med anledning ny lagstiftning och därmed ökade krav på informationssäker-het samt ökade krav på den verksamhet som hanterar informationen i fråga, så kommer Lantmäteriet, den 28 september 2021, att genomföra förändringar när det gäller adress- och byggnadsinformationen.

Förändringarna innebär att värdemängden ”Byggnadsändamål” kommer att förändras och berörd information/berörda objekt uppdateras och få ”nytt” detaljerat ändamål. Berörda byggnadsändamål är Samhällsfunktion och Industri.

För adressinformationen kommer en justering av de olika anläggnings-typerna för ”Adressatt anläggning” att göras.”Adressatt anläggningstyp” som inte längre ingår i giltig värdemängd kommer att tas bort som tilläggsinformation till adressen.

Detaljerad information kring hanteringen av ovanstående har skickats direkt, via mejl, till kommunernas LINA-handläggare.