På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Tryggt och säkert

Tryggt och säkert

Samlade lägesbilder är en förutsättning för att agera samordnat vid kriser och för att stärka krisberedskapen i länen. Med digital samverkan ökar säkerheten eftersom enhetlig geodatastruktur och metodik används av alla inblandade.

Tryggt och säkert är ett treårigt samverkansprojekt som utvecklar Norr- och Västerbottens kommuners förmåga att kommunicera geodata för samverkan vid kriser - en del av den digitala agendan.

År två i projektet är nu avklarat - Här finns allt vi arbetat med under 2016

Kalender för 2017 med alla aktiviteter (pdf)

Digital samverkan  

Digital samverkan ställer stora krav, framför allt på kommunerna i norra regionens inland som står med stora utmaningar i form av minskade invånarantal och stora geografiska avstånd och ytor. 

Projektet syftar till att stärka kommunernas förmåga att inom ramen för det geografiska områdesansvaret höja kunskapen och förmågan att använda digital geodata före, under och efter en kris. Mer om projektet Tryggt och säkert

Dela den här sidan med andra

SAMVERKAN

Nya testdata

Nya testdata för fyra teman från Svensk geoprocess, bygger på data från Mölndals kommun.

Läs mer och ladda hem

Handbok i mät- och kartfrågor

Ny version 2017

De nya dokumenten finns nu tillgängliga för gratis nedladdning.

Aktuella HMK-dokument

Samverkan

Geodata för Blåljus

Tillgången på geodata i Sverige är större än någonsin, ändå har många blåljusaktörer dåliga kartor.

Läs mer om projektet