På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

EuroRoadS

Projektet EuroRoadS startade 2004 och avslutades 2006. Huvudmålet för projektet var att bygga en plattform för en europeisk vägdatalösning genom ett specificerat ramverk bestående av en struktur för vägdata, beskrivning av datainnehåll, mekanismer för datautbyte och specifikationer för interoperabilitet.

EuroRoadS har lagt grunden för en infrastruktur för europeiska vägdata. Projektet har identifierat företagsklimat och användarkrav och utifrån det utvecklat specifikationer för att möjliggöra överföring av enhetliga och effektiva data mellan producenter av vägdata, leverantörer av information och tjänster för slutanvändare.

Projektet har dessutom utvecklat metoder för utvärdering och kvalitetskontroll. Demonstrationsdelen av projektet har utvecklat och testat en prototyp för att demonstrera och validera användbarheten av specifikationerna.

I genomförandeplanen presenteras möjliga organisatoriska, tekniska och affärsmässiga lösningar för att stödja ett nätverk för att leverera harmoniserade europeiska vägdata. Exploateringsplanen undersöker förutsättningarna för att skapa en hållbar efterfrågan på infrastruktur och tjänster för europeisk vägdata.

Alla dokumentation som togs fram i EuroRoadS är på engelska. På sidorna nedan kan du bland annat se resultat, broschyrer och rapporter från projektet.

Dela den här sidan med andra

SAMVERKAN

Nya testdata

Nya testdata för fyra teman från Svensk geoprocess, bygger på data från Mölndals kommun.

Läs mer och ladda hem

Handbok i mät- och kartfrågor

Ny version 2017

De nya dokumenten finns nu tillgängliga för gratis nedladdning.

Aktuella HMK-dokument

Samverkan

Geodata för Blåljus

Tillgången på geodata i Sverige är större än någonsin, ändå har många blåljusaktörer dåliga kartor.

Läs mer om projektet