Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk

Nätverks-RTK

Nätverks-RTK är en tjänst för realtidsmätning med GNSS/RTK-utrustning. Du har dessutom tillgång till ett antal stödtjänster utifrån dina behov av planering och kvalitetssäkring.

Uppdaterade koordinater i Nätverks-RTK
Den 11 november 2019 kommer Swepos-stationernas koordinater att uppdateras i realtidstjänsterna, vilket kan ge en liten påverkan på resultaten. Koordinaterna uppdateras för att kompenseras för de uppdaterade antennmodeller som nu används i programvaran som levererar korrektionsdata. Läs mer om antennmodeller och uppdaterade koordinater.

Mätosäkerheten för positionsbestämning i referenssystemet SWEREF 99 är på centimeternivå. I tjänsten ingår även Nätverks-DGNSS som ett datainnehåll.

Tjänsten ger i dagsläget korrektionsdata för satellitsystemen GPS, Glonass och Galileo.

Abonnemangsformer, villkor och avgifter för Nätverks-RTK

Nätverks-RTK kräver uppkoppling, vanligtvis via mobilt Internet. Ett M2M-abonnemang (mobilabonnemang för maskin-till-maskin-kommunikation) ingår kostnadsfritt i abonnemanget på Nätverks-RTK, för den som önskar. Läs mer om de olika abonnemangsformerna för Nätverks-RTK samt vilka villkor som gäller.

Stödmaterial för Nätverks-RTK

Om du inte har möjlighet att mäta med Nätverks-RTK kan du istället använda Virtuell rinex för efterberäkning av dina mätningar.