På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Kommunikationschef, Gävle

Anmäl intresse

Referensnummer: 302-2018/2498

Lantmäteriet söker en kommunikationschef som vill vara med och utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

Vi söker en kommunikationschef med verksamhetsansvar för Lantmäteriets kommunikationsenhet. Kommunikationsenheten är en av åtta myndighetsgemensamma verksamheter. Andra enheter är t.ex. HR, Ekonomi, Hållbarhet och Utveckling och IT.

Kommunikationschefen ingår i generaldirektörens stab. Staben är en samlad strategisk resurs som arbetar med Lantmäteriövergripande frågor inom HR, kommunikation, juridik samt utveckling och IT. Här finns också experter inom Lantmäteriets olika sakområden.

För att kunna leva upp till de förväntningarna som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation

Arbetsuppgifter

Som kommunikationschef kommer du att ha ett strategiskt ansvar för Lantmäteriets interna och externa kommunikation. Du ansvarar för att driva och leda arbetet med att utveckla vår kommunikationsstrategi avseende såväl extern som intern kommunikation. Du ingår i Lantmäteriets ledningsgrupp och rapporterar direkt till generaldirektören.

I din roll ingår verksamhetsansvar för vår kommunikationsenhet. På enheten arbetar ca 80 medarbetare fördelade på två sektioner – kommunikationsstöd och kundtjänst. Till din hjälp har du fyra sektionschefer som rapporterar till dig.

Kvalifikationer

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen.

Du har examen från högskola eller universitet inom för uppgifterna relevant område. Du har aktuell erfarenhet från att driva och leda kommunikationsarbete i en komplex organisation, i både ett externt och ett internt perspektiv. Erfarenhet från arbete på ledningsgruppsnivå och från att leda andra är ett krav.

Det är meriterande om du har arbetat med kommunikation inom offentlig verksamhet samt har erfarenhet från kontakter med media.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig obehindrat i både tal och skrift.

Vi söker dig som

  • Tänker strategiskt, har ett brett perspektiv på frågor och kan se sakers långsiktiga betydelse samt arbetar proaktivt.
  • Leder, motiverar och skapar engagemang för att på ett effektivt sätt nå gemensamma mål
  • Tar initiativ, kommer med nya idéer och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat
  • Är trygg i din roll, agerar med hög integritet och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut
  • Kommunicerar med dina medarbetare på ett tydligt sätt och säkerställer att ditt budskap når fram

 Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste vara svensk medborgare samt att en säkerhetsprövning kommer att göras före anställning.


 

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Susanne Ås Sivborg, generaldirektör, telefon 026-63 33 23. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Magnus Landgren, telefon 040-660 81 83 och för ST inom Lantmäteriet, Jeanette Norman, telefon 0455-30 82 33. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/2498, senast 2018-04-24. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Taxeringsuppgifter

Dags att deklarera?

Har du sålt en fastighet under 2017? Så här tar du reda på fastighetens ingångsvärde.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer