Languages Lättläst Teckenspråk

Om webbplatsen

Vår webbplats, www.lantmateriet.se, är målgruppsorienterad och användaranpassad. Den är byggd med modern teknik och anpassar utseendet efter din skärmstorlek.

Denna webbplats uppfyller kraven i Post- och telestyrelsens riktlinjer för webbutveckling, med stort fokus på tillgänglighet och användbarhet.

Tekniska frågor

Har du frågor som rör drift eller har du problem med våra tjänster?

Mobil anpassning - responsive design

Webbplatsen kan upplevas på olika sätt beroende på märke på telefon och webbläsare. Vi gör allt för att vårt innehåll ska vara tillgängligt med så många olika variationer som möjligt.

Vi hoppas att du tycker att webbplatsen upplevs tillgänglig och användbar, men om du har problem eller synpunkter på teknik, utseende eller innehåll vill vi gärna höra hur vi kan göra den ännu bättre.

Kakor (cookies)

Vissa delar av webbplatsen kräver att din webbläsare tillåter lagring av kakor (cookies) i din dator. Kakor lagras på din dator och inte på denna webbplats. Läs mer om kakor och hur de används på vår webbplats.

Kontakta webmaster@lm.se om du har frågor kring webbplatsen.

Policy, säkerhet och personuppgifter

Genom att besöka och använda denna webbplats accepterar du Lantmäteriets villkor kring integritet. Om villkoren ändras kommer vi att vidta alla rimliga åtgärder för att hålla dig underrättad genom att på vår webbplats informera på ett väl synligt sätt. Läs mer om policy, säkerhet och personuppgifter.

Gemensamt för insticksprogram är att de ibland behöver uppdateras. Ofta meddelar programmet själv när det är dags att uppdatera din version. Ibland får du själv uppdatera programvaran.

Nedan hittar du länkar till alla tilläggsprogram du kan behöva på lantmateriet.se.

Adobe Reader

På Mac och PC är PDF-formatet den dokumenttyp vi använder som standard när inte vanliga webbsidor används på lantmateriet.se. För att öppna PDF-filer krävs programvaran Adobe Reader.

Hämta Adobe Reader

Java Virtual Machine

En del av e-tjänsterna kräver att du har Java Virtual Machine (JVM) installerat på din dator. Med hjälp av JVM kan din dator köra små applikationer, så kallade applets.

Hämta JVM

Adobe Flash Player

För att kunna ta del av flash-grafik krävs programvaran Adobe Flash Player. På lantmateriet.se använder en del av våra e-tjänster flash-grafik.

Hämta Adobe Flash Player

DjVu

En del av våra e-tjänster använder DjVu som bildvisningsprogram. Bildformatet gör att du kan se inscannade högupplösta kartor.

Ladda ner bildvisningsprogramet DjVu.

Problemlösning för DjVu.

Om länkarna ovan inte besvarar dina tekniska frågor är du välkommen att kontakta webmaster via e-post: webmaster@lm.se.

Vissa av våra e-tjänster kräver att din webbläsare har JavaScript aktiverat. Du kan själv kontrollera det genom att följa nedanstående beskrivning beroende på vilken webbläsare du använder.

Internet Explorer

 1. Gå in under menyn 'Verktyg' och välj alternativet 'Internetalternativ'.
 2. Markera fliken 'Säkerhet' och klicka på knappen 'Anpassad nivå'.
 3. I listan som visas, bläddra ned till kategorin 'Active scripting'. Markera alternativet 'Aktivera'.
 4. Klicka på knappen 'OK'.
 5. Klicka på knappen 'OK' igen.

Firefox

 1. Gå in under menyn 'Verktyg' och välj alternativet 'Inställningar'.
 2. Markera fliken 'Innehåll' och bocka för alternativet 'Aktivera JavaScript'.
 3. Klicka på knappen 'OK'.

Safari

 1. Gå in under menyn 'Safari' och välj alternativet 'Inställningar'.
 2. Markera fliken 'Säkerhet' och bocka för alternativet 'Aktivera JavaScript'.
 3. Stäng fönstret genom att klicka på det röda krysset längst upp till vänster.

För att adressen ska visas automatiskt i den elektroniska blanketten måste Java script vara aktiverat.

Adobe Acrobat Reader

Aktivera Java script genom att:

1. Öppna Adobe Acrobat
2. Klicka på Redigera och välj Inställningar.
3. Klicka på JavaScript till vänster i rutan som kommer upp och bocka sedan för Aktivera JavaScript.

Uppdaterat 2014-01-31.

Vi använder inga länkar till personliga e-postadresser på vår webbplats. Det valet har vi gjort för att undvika skräppost.

Detta innebär att du själv måste skriva in förnamn och efternamn till mottagaren. Våra e-postadresser skrivs i formatet fornamn.efternamn@lm.se.

Upplysningar om anställdas kontaktuppgifter lämnas av Lantmäteriets växel.

När du beställer någonting från Lantmäteriets e-tjänster så kan du välja att betala på olika sätt:

 • betalning med kreditkort via DIBS Payment Gateway
 • direktbetalning via din internetbank

För vissa produkter kan du även välja att betala via faktura.

Kortbetalning

Vid betalning med kreditkort används tjänsten DIBS Payment Gateway. När du klickar på betala lämnar du vår webbplats och kommer till DIBS betalfönster där du gör din betalning. Mottagare, belopp och referensnummer är automatiskt ifyllda (referensnumret kallas Butiksreferens och består av ett tvåsiffrigt tillägg+ordernumret).

Direktbetalning genom din internetbank

Vid direktbetalning via din internetbank lämnar du vår webbplats och tjänsten DIBS Payment Gateway kopplar dig till inloggningen till din internetbank. Där loggar du in och gör din betalning. Mottagare, belopp och referensnummer är automatiskt ifyllda (referensnumret består av ett tvåsiffrigt tillägg+ordernumret).

Säkerhetsinformation
Din betalning säkerställs av DIBS Payment Gateway. Kontonumret sänds direkt till banken via en krypterad förbindelse. Försäljare har inte tillgång till någon information varken om kortet eller ditt bankkonto. DIBS serverprogramvara (SSL) utgör branschstandard för att säkra köptransaktioner. DIBS är PCI-certifierade. PCI (Payment Card Industry) certifiering är ett omfattande program som syftar till att öka datasäkerheten hos samtliga parter som lagrar, processar eller överför kortdata.

Betalning via faktura

Faktura skickas till samma adress som leveransadressen om inte annat anges i beställningen. Lantmäteriet tillämpar 30 dagars betalningsvillkor.

Du kan med jämna mellanrum behöva uppdatera din webbläsare till en nyare version. Ibland sker uppdateringen automatiskt, men du kan också göra det manuellt.

Uppdatera din webbläsare

Nedan har vi listat länkar till vanliga webbläsare. Gå till respektive webbplats för att uppdatera till den senaste versionen för just din webbläsare.

Surfa från mobiltelefon eller surfplatta

Ladda ner den senaste versionen av appen till din mobiltelefon eller surfplatta för att vara säker på att du har den senaste versionen av webbläsaren installerad. Ibland sker uppdateringen automatiskt, men du kan också göra det manuellt via länkarna nedan:

Google Translate är en automatisk översättningstjänst. Lantmäteriet kan inte garantera att översättningen är helt korrekt. Kontakta oss gärna om du undrar något.

In English: Google Translate is an automatic translation service. Lantmäteriet can not guarantee total accuracy of the translation. Please contact us if you have any questions.

Contents of this page may be automatically translated, we take no responsibility for the accuracy of the translation. Feel free to contact our customer support centre if you have any questions.

Read more