På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

LINA

Applikationen LINA (Lantmäteriets InsamliNgsApplikation) används av Sveriges kommuner för att registrera information om Byggnader, Adresser och Lägenheter i Fastighets- och Lägenhetsregistret.

Vilken information som ska registreras styrs bland annat av det samverkansavtal kring Adresser, Byggnader och Topografi (ABT-avtal) som kommunerna tecknat med Lantmäteriet.

Nyhet - LINA har fr.o.m. 21 augusti 2014 fått en ny webbadress och inloggningssida. Den gamla webbadressen dirigeras om till denna sida ett tag framöver, men vi rekommenderar att du byter till den nya webbadressen i de eventuella bokmärken/favoriter som du använder så snart som möjligt.

Den nya adressen är: https://etjanster.lantmateriet.se/lina/

Här kan du som har behörighet öppna applikationen Öppna LINA

  • Ansökan om behörighet till LINA - blankett (doc) 
  • Bildspelet visar några glimtar av användargränssnittet i LINA (pps)
  • Handböcker hittar du i menyn till vänster.

Lantmäteriet har tagit fram ett dokument som presenterar LINA:s framtida utveckling och har presenterats i samverkansgruppen för Lantmäteriet/Sveriges Kommuner och Landsting. Huvudsyftet med dokumentet är att tydliggöra vad LINA ska stödja - och när - i vår samverkan kring BAL-informationen.

Information om kommande utbildning

Lantmäteriet genomför löpande grundläggande webbutbildningar via Microsofts tjänst LYNC. Utbildningen vänder sig i första hand till nya användare av LINA.

Under utbildningen, som tar cirka 2 timmar, går vi bland annat igenom LINA:s grundläggande funktionalitet, t.ex. hur en byggnad, adress och lägenhet registreras och hur kartstödet fungerar.

Anmäl ditt intresse till BAL-supporten, ajourhallning-bal@lm.se

Dela den här sidan med andra