På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Handbok i mät- och kartfrågor, HMK

Lantmäteriet har ett nationellt samordningsansvar för geodata. Vi ger stöd i mät- och kartfrågor, till exempel i form av digitala handböcker och aktuell information. 


NYTT

Nu finns HMK-nytt där vi dokumenterar fortlöpande justeringar i de senast gällande dokumenten. En uppdateringsomgång genomfördes vid halvårsskiftet.
Justeringarna är av karaktären uppdaterade länkar och mindre textändringar - men omfattar inte krav och rekommendationer. 

Serien Tekniska rapporter är ett komplement till övriga HMK-dokument. Där redovisas bakgrundsinformation, detaljbeskrivningar, analyser med mera.
En ny rapport har tagits fram i denna serie:


Skissen nedan visar läget för HMK-projekten i början av 2016. Länkar till dokumenten hittar du på sidan Aktuella HMK-dokument samt på respektive projektsida. På sidan ”Aktuella HMK-dokument” finns även information om HMK:s Tekniska rapporter.

Nuläge i HMK-arbetet


Dela den här sidan med andra

Handbok i mät- och kartfrågor

Ny teknisk rapport

HMK-Rapport 2016:1 - Hantering av lägesosäkerheten i geodata - igår och idag.

Läs om rapporten