På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Siffror från Lantmäteriet visar fortsatt prisutveckling under 2015

Sveriges småhusmarknad har haft en fortsatt stark prisutveckling under fjärde kvartalet 2015 med en ökning på två procent som ett genomsnitt i landet. Störst regional prisutveckling noteras i Jämtlands och Jönköpings län där priserna har ökat med 6 procent under det fjärde kvartalet 2015. Jämfört med det fjärde kvartalet 2014 är prisökningen ännu högre, en ökning på 11 procent som ett genomsnitt i landet. Detta visar ny statistik från Lantmäteriet.

Lantmäteriet ger kvartalsvis ut fakta och grafik som beskriver utvecklingen för Sveriges småhusmarknad som består av villor, radhus och kedjehus med äganderätt för permanentboende.

Störst regional prisutveckling under årets fjärde kvartal syns i Jämtlands och Jönköpings län, som båda har haft en prisökning på sex procent vardera jämfört med årets tredje kvartal. Därefter kommer Stockholm, Östergötland, Blekinge, Halland, Norrbotten, Västerbotten och Västra Götaland som var och en haft en prisökning på tre procent under sista kvartalet 2015.

- Det har varit en kraftig uppgång och ännu finns det inte några tecken på en avmattning. Det vi ser nu är en stadig utveckling, och jämför man fjärde kvartalet 2015 med samma period 2014 syns en omfattande prisökning med Stockholm i spetsen följt av Jönköping och Västerbotten, säger Henrik Roos, chef för sektionen Fastighetsekonomi på Lantmäteriet.

Läs pressmeddelande

Dela den här sidan med andra

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

DRK-avtal

Träffar om nya DRK-avtal

Lantmäteriet bjuder in kommunföreträdare till informationsmöten om nya avtalen kring digital registerkarta.

Läs mer om var du träffar oss

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Taxeringsuppgifter

Dags att deklarera?

Har du sålt en fastighet under 2017? Så här tar du reda på fastighetens ingångsvärde.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.