På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

"Många goda kollegor på Lantmäteriet"

Att Lantmäteriet söker med ljus och lykta efter lantmätare är ju ingen hemlighet. Att i det läget få välkomna tillbaka tidigare anställda förrättningslantmätare är positivt. Mynta Löfstrand, förrättningslantmätare i Uddevalla är en som sökt sig tillbaka till oss under senare tid.

Åter i Lantmäteriets tjänst, hur känns det?

– Det känns bra; litegrann som att komma hem. Det har skett en hel del förändringar under den korta tid jag varit borta, jag är lite ringrostig och det är mycket att ta in. Men jag känner mig samtidigt trygg eftersom jag är väl bekant med organisationen.

Mynta Löfstrand började på Lantmäteriets kontor i Umeå direkt efter sin examen från Högskolan Väst. Efter tre år som förrättningslantmätare så valde hon dock att söka sig bort. Den främsta anledningen var en önskan om att komma närmre släkten på västkusten. Nyfikenheten efter att få testa något annat spelade också in.

– Vår kompetens är ju eftertraktad så det var inga svårigheter att få ett nytt jobb” säger Mynta.  

Vad var den huvudsakliga orsaken till att du valde att söka dig tillbaka till Lantmäteriet?

– Under min tid hos annan arbetsgivare arbetade jag som mark- och exploateringsingenjör; ett intressant jobb, men jag saknade lantmätarrollen och de arbetsuppgifter den innefattar.

Jag visste ju också vad Lantmäteriet har att erbjuda i form av ett socialt och öppet klimat, det är lätt att känna delaktighet och det var en bidragande faktor till mitt beslut. Att jag sedan också kommit till det stadiet i livet där jag prioriterar en sund balans mellan arbete och fritid gjorde att jag såg Lantmäteriet som en attraktiv arbetsgivare.

Mynta trivs att jobba i en så pass stor organisation och tycker det är en givande utmaning. Hon vittnar om att det är en kamratlig anda och att man får mycket stöd och hjälp vid behov, samtidigt känner hon att hon kan bidra med sin kunskap och erfarenhet.

Mynta Löfstrand

Hur ser du på din egen utveckling inom Lantmäteriet? Vad är nästa steg?

– Det blåser förändringens vindar på Lantmäteriet och speciellt inom Fastighetsbildning. Jag anser dock att vi behöver acceptera och inse att förändringar är nödvändiga och jag ser det som positivt att vi jobbar för att bli bättre.

Som förrättningslantmätare på Lantmäteriet finns goda möjligheter till att utveckla sig i sin yrkesroll. Att lära sig nya saker är ett ständigt nästa steg, och som så många här på Lantmäteriet säger: man blir aldrig helt fullärd.

Varför ska man välja Lantmäteriet som arbetsgivare?

– Väldigt många goda kollegor är en viktig, och starkt bidragande faktor till varför jag tycker Lantmäteriet är en bra arbetsplats.

Dela den här sidan med andra

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

DRK-avtal

Träffar om nya DRK-avtal

Lantmäteriet bjuder in kommunföreträdare till informationsmöten om nya avtalen kring digital registerkarta.

Läs mer om var du träffar oss

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Taxeringsuppgifter

Dags att deklarera?

Har du sålt en fastighet under 2017? Så här tar du reda på fastighetens ingångsvärde.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.