På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Lotta Sjöberg utsedd till Årets Employer Branding Manager

Lotta Sjöberg på HR prisas för sitt arbete med att profilera Lantmäteriet som en attraktiv arbetsgivare. På onsdagskvällen fick hon ta emot den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets Employer Branding Manager” vid en välbesökt gala på Berns i Stockholm.


Lotta Sjöberg

–Jag är otroligt stolt och glad, men vi är många som har bidragit till att göra Lantmäteriets arbetsgivarvarumärke tydligt, säger Lotta Sjöberg.

Utmärkelsen Årets Employer Branding Manager delas ut till personer som arbetar med att stärka företags och organisationers varumärken ur ett arbetsgivarperspektiv.

Det är företaget Universum Communication som står bakom priset och i år var det alltså Lotta Sjöberg som fick äntra scenen på Berns för att ta emot utmärkelsen i kategorin för offentliga arbetsgivare.

Inspirerar andra

I motiveringen så nämns bland annat att Lotta med sitt stora engagemang och starka driv inspirerar både sin organisation och personer i sin närhet att nå nya mål.

–Det är ett roligt arbete och det smittar så klart av sig på andra, säger Lotta Sjöberg som också ser priset som ett erkännande för Lantmäteriets strategi med långsiktig rekrytering.

"Måste kliva fram för att synas"

Ett arbetsgivarvarumärke är en uppsättning erbjudanden, associationer och värderingar som förmedlar bilden av hur ett företag eller organisation är som arbetsgivare.

I Lantmäteriets strategi med långsiktig rekrytering ingår att bland annat besöka skolor för att redan i tidiga åldrar väcka intresse för myndigheters verksamhetsområden.

–Idag är det en sådan jakt på talanger och då krävs det att man som arbetsgivare gör något extra och kliver fram för att synas i mediebruset. Då är det personliga mötet viktigt, säger Lotta Sjöberg och tillägger:

–Det är viktigt att vi aktivt fortsätter med profileringsarbetet för att inte Lantmäteriets kompetensförsörjning ska hotas.

Lantmäteriets arbetsgivarvarumärke i tre meningar:

Vill du arbeta för en organisation som är med och möjliggör samhällsutvecklingen? Vill du bli intellektuellt stimulerad i en varierad och dynamisk miljö? Då är Lantmäteriet rätt arbetsplats för dig!

Universums motivering

Motiveringen till utmärkelsen Årets Employer Branding Manager (offentliga arbetsgivare) lyder:

"Denna person har genom ett dedikerat och långsiktigt arbete med employer branding-frågorna starkt bidragit till att lyfta fram sin arbetsgivare som en attraktiv sådan. Genom att förankra frågan i ledningen och skapa ambassadörer i organisationen har personen bidragit till att skapa intresse för sin arbetsgivare och bygga relationer med talanger i ett tidigt stadium. Med sitt stora engagemang och starka driv i frågan inspirerar hon både sin organisation och personer i sin närhet att nå nya mål."

Dela den här sidan med andra

Driftinformation

Den 26-27 maj utför vi arbete på vår webbplats

Webbplatsen kommer vara begränsad då merparten av våra system och e-tjänster inte är tillgängliga.

Läs mer

Kartor

Kartsök och ortnamn

Vill du titta på kartor, söka efter ett ortnamn eller behöver du ta reda på en fastighetsbeteckning?

Använd tjänsten

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.