På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Lantmäteriet medarrangör till helgens Hack for Sweden

I helgen, 12-13 mars, går årets Hack for Sweden av stapeln, med mer data än någonsin från 23 myndigheter. Bobo Tideström och Anders Lagerqvist räknar med stort intresse för Lantmäteriets data.
– Våra storstäder behöver kommunikativa, miljösmarta lösningar, speciellt när det gäller bostadsbyggande. Personligen ser jag gärna den typen av tillämpningar av våra data, säger Anders Lagerqvist.

I helgen samlas 24 lag i Naturvårdsverkets lokaler i Stockholm. Under ett dygn tävlar de om vem som är bäst på att skapa tjänster och lösningar med hjälp av öppen data. Bland deltagarna finns både professionella IT-utvecklare och högskolestudenter. Utmaningarna de tar sig an gäller bland annat hållbara städer, cykelinfrastruktur, turism, miljö, hälsa och framtidens arbets- och bostadsmarknad.

Vinner gör det lag som enligt juryn kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa applikationen eller tjänsten som visar nyttan med myndighetsdata. Det delas även ut pris för Bästa visualisering, Bästa affärsnytta, Bästa nytta för allmänheten samt deltagarnas pris.

Se en trailer om tävlingen:

Meriterad jury

I juryn finns Pernilla Rydmark är chef för Internetfonden på IIS, som varje år ut miljoner till projekt som utvecklar Internet. Joakim Jardenberg är internetdebattör och skriver och föreläser om digitaliseringens möjligheter, inte minst öppna data. Han är också Sveriges enda internetchef, i Helsingborgs stad. Andreas Sjöström är globalt ansvarig för digitala lösningar på IT-konsultföretaget Sogeti med 20 000 yrkesverksamma i 15 länder. Darja Isaksson är it-entreprenör och grundare av Ziggy Creative, en internationell digital innovationsbyrå. Darja ingår sedan 2015 i regeringens innovationsråd.

Läs mer om Hack för Sweden på hackforsweden.se

Dela den här sidan med andra

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

DRK-avtal

Träffar om nya DRK-avtal

Lantmäteriet bjuder in kommunföreträdare till informationsmöten om nya avtalen kring digital registerkarta.

Läs mer om var du träffar oss

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Taxeringsuppgifter

Dags att deklarera?

Har du sålt en fastighet under 2017? Så här tar du reda på fastighetens ingångsvärde.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.