På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Dubbelseger till koordinat-app i Lantmäteriets innovationstävling

Först tog de hem segern i publikens omröstning. Sedan vann samma bidrag juryns röst. Det blev alltså storslam för Anna Svedlund, Johanna Fröjdenlund och Bobo Tideström och deras bidrag ”Koordinera” när Lantmäteriets innovationstävling avgjordes för femte gången.

Det var ett lyckligt lag från Geodatadivisionen som tog emot inte bara en utan två pokaler i tävlingen Innovation Day.

–Det här hade vi ju inte trott! sa Bobo Tideström när han och de två lagkamraterna insåg att de kammat hem totalsegern bland de 13 lagen som kom till start.

Bidraget "Koordinera" är en applikation för koordinatsatt medborgardialog. Det handlar om att Lantmäteriet skapar en plattform, en teknisk lösning, som kan användas när Lantmäteriet gör applikationer. Samtidigt är idén att den ska upplåtas fritt så att även andra kan använda lösningen för sina applikationer som innehåller koordinater.

–På så sätt blir det också effektivt samhällsutnyttjande och bra användning av skattemedel. Genom det här så är det vi som är modiga och så kan fler haka på, säger Johanna Fröjdenlund.

–Det är en idé som vi själva tror på.

Foto på Anna Svedlund, Bobo Tideström och Johanna Fröjdenlund som håller vi vinstpokalerna
Anna Svedlund, Bobo Tideström och Johanna Fröjdenlund kammade hem full pott med sitt tävlingsbidrag.
Det är en idé som vi själva tror på, säger Johanna.

Breddad tävling

Tävlingen Innovation Day, som genomfördes för femte gången, är ett slags 24 timmars-hackaton där Lantmäteriets medarbetare får ägna sig åt att utveckla idéer som på något sätt kan gynna verksamheten. Tidigare har det främst varit fokus på IT-utveckling men den här omgången breddades tävlingen för att locka deltagare från alla delar av Lantmäteriet.

Ett nyinstiftat jurypris för den idé som kan bidra att ta Lantmäteriet in i framtiden är en del i detta.
Efter ett intensivt dygn så presenterades alla bidragen inför kollegorna som sedan röstade hem "Koordinera" till segern som publikens favorit.

När sedan utvecklingsdirektör Anna Eriksson och planeringsdirektör Lena Leed konfererat klart om vilket bidrag som skulle ta hem det nyinstiftade jurypriset så föll även den rösten på "Koordinera".

Motiveringen lyder:

"Priset för den idé som bäst handlar om att utveckla framtidens Lantmäteri går till lag Koordinera som genom att använda "platsen" med ett utifrån- och in-perspektiv tagit fram ett koncept som möjliggör medborgardialog, crowdsourcing likväl som deltagande från externa aktörer. Ett utvecklat och sjösatt koncept skulle medföra nytta för såväl medborgare som för kvaliteten i vår information."

–Att vinna omröstningen är roligt men det är väldigt kul att få pris för något som kan ta Lantmäteriet in i framtiden och som faktiskt kan bli något bra, säger Bobo Tideström.

Tillsammans med kollegorna Johanna Fröjdenlund och Anna Svedlund kommer han nu att få presentera sitt förslag inför Lantmäteriets ledning.

Dela den här sidan med andra

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

DRK-avtal

Träffar om nya DRK-avtal

Lantmäteriet bjuder in kommunföreträdare till informationsmöten om nya avtalen kring digital registerkarta.

Läs mer om var du träffar oss

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Taxeringsuppgifter

Dags att deklarera?

Har du sålt en fastighet under 2017? Så här tar du reda på fastighetens ingångsvärde.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.