På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Resestipendium för GIS-innovatörer

Lantmäteriet utlyser, i samverkan med Esri Sverige, Metria AB och NorrGIS, ett stipendium till minne av Stefan Stenlunds banbrytande insatser inom GIS-tekniken i Sverige. Stefan Stenlund verkade i Lantmäteriet i mer än 20 år och genom sitt starka intresse och engagemang bidrog han väsentligt till den positiva utveckling och breda användning som GIS-tekniken fått.Stipendiet riktar sig till GIS-verksamma i Sverige som i Stefan Stenlunds anda redovisat egna innovativa aktiviteter eller har idéer som kan bredda GIS-användningen.

Stipendiet utgörs av en resa med uppehälle och övriga kostnader betalda för deltagande i ett internationellt GIS-arrangemang, exempelvis en konferens med tydligt inslag av GIS-teknik.

Av ansökan på maximalt 3 A4-sidor ska framgå:

  • huvudsakligt intresseområde
  • aktiviteter/idéer enligt ovan
  • förslag till avrapportering, som bör ske vid sammankomst med NorrGIS samt som en kort skriftlig rapport till kommittén.
  • ekonomisk kalkyl
  • namn, adress, e-post, telefon.

Delas ut för sjunde året

Stipendiet har delats ut årligen sedan 2007. Förra årets stipendiater var Stefan Andersson och Jörgen Andersson från Umeå och Mikael Jonsson från Västerås; de belönades för sina insatser att på olika sätt föra in GIS i skolundervisning.

Kommitté utser stipendiater

En stipendiekommitté under ledning av Peter Wasström, Lantmäteriet i Gävle, utser stipendiater. Kommittén ser gärna yngre sökande.

Sista ansökningsdag är 6 maj 2013. Ansökan kan skickas som e-post till registrator@lm.se. Ange diarienummer "119-2013/205" och "Stefan Stenlunds resestipendium" som ämnesrubrik.

Ansökan i brev skickas till Stipendiekommittén, c/o Registrator, Lantmäteriet, 801 82 GÄVLE, med dnr "119-2013/205" angivet på kuvertet. Skicka också en digital version via e-post till peter.wasstrom@lm.se.

Dela den här sidan med andra

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

DRK-avtal

Träffar om nya DRK-avtal

Lantmäteriet bjuder in kommunföreträdare till informationsmöten om nya avtalen kring digital registerkarta.

Läs mer om var du träffar oss

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Taxeringsuppgifter

Dags att deklarera?

Har du sålt en fastighet under 2017? Så här tar du reda på fastighetens ingångsvärde.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.