På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Hälsa och demografi intresseområden för årets GIS-stipendiater

Lantmäteriet har, i samverkan med Esri Sverige, Metria AB och NorrGIS, delat ut årets GIS-stipendier. Resestipendierna riktar sig till GIS-verksamma i Sverige som genomför innovativa och viktiga insatser för att bredda användningen av GIS-tekniken. Mottagare av årets stipendier är Annie Knutsson, Pajala kommun, samt Finn Hedefalk, GIS-centrum, Institutionen för naturgeografi och ekosystemanalys i Lund.

Annie Knutsson får stipendiet för sin vilja och sitt intresse att skapa ett nytt tänkande kring hur man använder GIS i en mindre kommun, till exempel genom att visa på nyttor och fler användningsområden inom GIS-området ”hälsa och regional tillväxt” samt koppla ihop det med folkhälsan.

Annie Knutsson ska använda stipendiet till att delta på Esri Health GIS Conference i Cambridge, Massachusetts, USA, den 14-16 oktober.

 

Finn Hedefalk får stipendiet för sin forskning kring att koppla ihop historisk-demografiska data på individnivå med historiskt kartmaterial. Syftet är att utveckla metoder för att analysera och visualisera dessa data. Resultatet blir ny och ökad förståelse för hur geografiska faktorer har påverkat livsförhållanden genom historien och denna kunskap är viktig för en rad ämnesområden som geografi, medicin, epidemiologi, historia och demografi.

Finn Hedefalk ska använda stipendiet till att delta på workshopen Longitudinal Analysis of Historical Demograhpic Data, University of Michigan, USA den 22 juli-16 augusti.


Dela den här sidan med andra

Driftinformation

Den 26-27 maj utför vi arbete på vår webbplats

Webbplatsen kommer vara begränsad då merparten av våra system och e-tjänster inte är tillgängliga.

Läs mer

Kartor

Kartsök och ortnamn

Vill du titta på kartor, söka efter ett ortnamn eller behöver du ta reda på en fastighetsbeteckning?

Använd tjänsten

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.