På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Min fastighet

Vill du reda ut oklarheter kring din fastighet? Med e-tjänsten Min Fastighet hittar du detaljerad information om din egen fastighet.

Självservice

Tjänsten Min fastighet ger dig som privatperson kostnadsfri tillgång till detaljerad information om dina egna fastigheter och tomträtter.


Nytt i tjänsten

Min fastighet har nu uppdaterats med att visa en ny värderingsenhet, ”Skog med avverkningsrestriktioner”. E-tjänsten har också ny taxeringslängd för 2017.


Med e-tjänsten Min Fastighet kan du som har e-legitimation gratis se detaljerad information om din egen fastighet, till exempel tomtkarta (om sådan finns inskannad), areal, gränser, inteckningar och taxeringsvärde.  

Du ser också om det finns planer eller bestämmelser som reglerar hur du får använda marken, eller om det finns servitut eller andra rättigheter som berör fastigheten. Undrar du vad som händer om en fastighet hamnar i orätta händer? Läs om lagfartskapning och vad vi gör för att förebygga att det inträffar.

För att använda e-tjänsten behöver du:

  • Giltig e-legitimation på din dator (utfärdat av BankID, Telia eller Nordea) eller Mobilt BankID på din mobila enhet. Använder du BankID på dator? Då behöver du eventuellt ladda ner en ny version av programmet på din dator. Läs mer på BankID:s webbplats.
  • JavaScript aktiverat i din webbläsare. 

Dela den här sidan med andra

Ändra ägare

Vill du köpa, sälja eller ge bort en fastighet?

Alla överlåtelser av fastigheter ska registreras genom ansökan om lagfart.

Gå till Ändra ägare

Samfälligheter

Vill du veta mer om samfällighetsföreningar?

Här kan du som är medlem i en samfällighetsförening läsa mer om gemensamt ägande och hur vi kan hjälpa till.

Gå till Samfälligheter

Handledningar och information

Handledning Ansökan i inskrivningsärende uppdaterad

Nu finns en ny version av handledning Ansökan i inskrivningsärende, med bland annat information om e-ansökan

Till Handledningar och information