På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Geodatasamordnare, Västra Götalandsregionen

Anmäl intresse

Referensnummer: 302-2018/3808

Lantmäteriet söker Geodatasamordnare till Västra Götalandsregionen

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Division Geodata ansvarar för försörjningen av geodata utifrån Lantmäteriets samordningsroll. Marknadsenheten ansvarar för geodataprodukter och tjänster, affärs- och villkorsmodeller samt tillhandahållande. Exempel på användare av Lantmäteriets geodata är myndigheter, kommuner, skogsbolag, banker och privatpersoner.
Lantmäteriet arbetar med digitalisering och digital transformation i allt större omfattning i alla verksamheter. Just nu pågår arbetet ”Digitalt först” där Lantmäteriet digitaliserar samhällsbyggnadsprocessen tillsammans med andra myndigheter i Sverige. Lantmäteriets samverkan med kommuner, myndigheter och privata marknaden är av största betydelse och vi behöver därför förstärka oss. Resor förekommer i tjänsten.

Arbetsuppgifter

Som Geodatasamordnare bidrar du till att utveckla Lantmäteriets samverkan med regionala myndigheter, kommuner och privat marknad för att bygga upp en effektiv försörjning och en ökad användning av geodata i samhället. Du arbetar självständigt och utgör en viktig resurs för hela Lantmäteriet på regional och lokal nivå. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att;
• bidra till utvecklingen av en obruten digital och effektiv samhällsbyggnadsprocess
• ge råd och informera om Lantmäteriets geodataprodukter och tjänster
• samverka med användare/intressenter bland annat genom att utveckla regionala nätverk
• följa utvecklingen inom geodataområdet, kartlägga och analysera användning och efterfrågan samt vara lyhörd för framtida krav, önskemål och omvärldstrender
• delta i Lantmäteriets projekt

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen eller annan lämplig utbildning, meriterande om utbildningen är inom samhällsbyggnad, geodata eller motsvarande. Du har arbetat med digitala data i samhällsbyggnadsprocessen, exempelvis inom plan-, bygglov-, projektör-, entreprenör- eller fastighetsbildningsområdet. Det är meriterande om du är tekniskt intresserad och har erfarenhet av Lantmäteriets geodataprodukter och tjänster. Därtill ser vi gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med samverkan och driva större projekt samt god erfarenhet av digitala processer inom samhällsbyggnadsprocessen.
Du har erfarenhet av att samverka med andra, skapa kontakter samt förmåga att bygga goda relationer. Det är viktigt att du har en kommunikativ förmåga, är lyhörd och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vidare har du förmåga att förmedla budskap på ett positivt sätt.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Marcus Ygeby, sektionschef, telefon 026–63 37 64. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Torsten Svärd, telefon 026-63 34 47 och för ST inom Lantmäteriet, Annika Pettersson Söderblom, telefon 026-63 36 21. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

• Placeringsort: Göteborg eller annat kontor med fokus på
Västra Götalandsregionen.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/3808, senast 2018-06-01. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

DRK-avtal

Träffar om nya DRK-avtal

Lantmäteriet bjuder in kommunföreträdare till informationsmöten om nya avtalen kring digital registerkarta.

Läs mer om var du träffar oss

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Taxeringsuppgifter

Dags att deklarera?

Har du sålt en fastighet under 2017? Så här tar du reda på fastighetens ingångsvärde.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.