På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Mät- och kartingenjör, Mora

Anmäl intresse

Referensnummer: 302-2018/3737

Lantmäteriet Fastighetsbildning söker mät- och kartingenjör till kontoret i Mora.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Division Fastighetsbildning söker nu mät- och kartingenjörer till vårt kontor i Mora. Vi söker dig som vill vara med och bidra i vår förrättningsverksamhet och som trivs när ingen dag är den andra lik.
Lantmäteriet erbjuder stimulerande arbetsuppgifter och en arbetsorganisation som gör det spännande, roligt och utmanande att arbeta hos oss. För att leva upp till våra mål gällande service, öppenhet och handlingskraft förväntas våra medarbetare att uppnå resultat, utveckla och vara delaktiga.

Som mät- och kartingenjör får du arbeta teambaserat med främst övriga medarbetare på ditt kontor, men även med medarbetare på andra kontor inom Fastighetsbildning. Det är ett omväxlande, självständigt och stimulerande arbete för dig som vill kombinera innearbete (beräkning, kartframställning mm) med arbete i fält.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär att du kommer att arbeta med mätnings-, beräknings- och kartarbeten m.m. i lantmäteriförrättningar. Arbetet består även i att utföra exempelvis transformationer, plantolkningar och fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete. Vårt karthanteringssystem är Geosecma. Arbetet i förrättningshandläggningen är till stor del teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare och förrättningsassistenter samt med andra mät- och kartingenjörer.
Fältarbetet sker både sommar- och vintertid, kan vara fysiskt krävande och utförs mestadels självständigt. Arbetet innebär normalt resor inom främst närområdet. Du behöver även vara beredd på att resa inom resten av landet, då uppdrag kan förekomma på andra orter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller YH-utbildning inom mät- och kartteknik eller motsvarande utbildning/kompetens som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper inom geodesi, mätningsteknik, kartproduktion och fältarbete. B-körkort krävs.

Vi vill även att du:

- har förmåga att ta egna initiativ och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt
- har god samarbetsförmåga samt värdesätter både din egen och dina kollegors tid
- är effektiv och kvalitetsmedveten
- trivs med att arbeta i team samt dela med dig av dina kunskaper
- har god förmåga att uttrycka dig på svenska i framförallt tal men även i skrift

Det är meriterande om du har:

- arbetslivserfarenhet inom förrättningsmätning
- kunskaper inom fastighetsrätt
- erfarenheter av arkivforskning

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Kjell Klasa, Funktionschef, telefon 073-0518315. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Maria Karlsson, telefon 0501-66053 och för ST inom Lantmäteriet, Lars-Gunnar Johnson, telefon 0560-16578. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/3737, senast 2018-06-21. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

DRK-avtal

Träffar om nya DRK-avtal

Lantmäteriet bjuder in kommunföreträdare till informationsmöten om nya avtalen kring digital registerkarta.

Läs mer om var du träffar oss

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Taxeringsuppgifter

Dags att deklarera?

Har du sålt en fastighet under 2017? Så här tar du reda på fastighetens ingångsvärde.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.