På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Jurist/Lantmätare på olika nivåer, Uppsala

Anmäl intresse

Referensnummer: 302-2018/3693

Lantmäteriet söker Jurist/Lantmätare på olika nivåer till kontoret i Uppsala

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Är fastighetsrätt din hemmaplan? Vi söker dig som kan bidra med din juridiska kompetens i fastighetsrätt i Lantmäteriets uppdrag inom fastighetsbildning.
När det gäller ärenden inom fastighetsbildning har vi bredden; du kan jobba med allt från landsbygdsfrågor till de stora infrastrukturprojekten. Vi arbetar i team med olika kompetenser där du får koncentrera dig på juridik och ekonomi och där du utvecklas i mötet med andra.
Som stöd för din utveckling får du en handledare när du börjar hos oss och under hela din karriär har du tillgång till hela landets expertis med specialist- och seniornätverk.
Vi söker dig som:
• drivs av att arbeta med juridiska bedömningar inom fastighetsrätt
• gärna arbetar tillsammans med andra
• är modig och vågar fatta beslut

Arbetsuppgifter

Som lantmätare arbetar du med förrättningsärenden inom fastighetsbildning, där du bereder och bidrar till myndighetsbeslut. Det innebär att du driver ärenden framåt i processen på ett effektivt och rättssäkert sätt bland annat genom att:
• göra utredningar, lagtolkningar och fattar myndighetsbeslut
• kommunicera i samtal, sammanträden och skrift med sakägare, företag och myndigheter som är berörda av de ärenden som du arbetar med
• bidra till samarbete med kollegor som medverkar i förrättningen, t ex förrättningsassistent, mätningsingenjör och andra lantmätare
Våra kontor runt om i Sverige hjälps åt, vilket innebär att du får möjlighet att arbeta med ärenden från olika delar av landet. Det innebär också att resor förekommer i arbetet.

Kvalifikationer

Förutom dessa generella kvalifikationer tillkommer specifika kvalifikationer för respektive nivå enligt tabellen som du hittar på www.lantmateriet.se/flm.
• Du har förmåga att tillämpa aktuell lagstiftning inom fastighetsrätt
• Du har svensk, eller motsvarande, examen inom något av följande områden, alternativt kommer att ta examen inom sex månader:
- Högskole- eller civilingenjörsexamen inom lantmäteri eller samhällsbyggnad
- Jurist- eller rättsvetarexamen alternativt affärsjuridisk utbildning, på minst kandidatnivå
- Högskoleexamen som bedöms som relevant för verksamheten, med tillägg av magisterexamen med inriktning mot mark- och miljörätt
- Alternativt motsvarande kompetens erhållen genom relevant arbetserfarenhet
Meriterande kvalifikationer:
• Du har fördjupad kunskap inom fastighetsrätt, erhållen via studier eller arbete
• Du har erfarenhet av projektledning eller självständigt beslutsfattande
• Du har kunskaper inom fastighetsekonomi
• Du behärskar ytterligare språk utöver svenska, vilket ökar vår förmåga att möta personer med behov att kommunicera på andra språk
• Du har B-körkort, för att kunna resa till sammanträden
För att nå framgång som lantmätare är det viktigt att:
• Du har en god samarbetsförmåga, värdesätter din egen och dina kollegors tid och har förmåga att dela med dig av arbetsuppgifter
• Du har en god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska för att kunna kommunicera effektivt med sakägare, företag och myndigheter
• Du har en god pedagogisk förmåga, är lyhörd och kan hantera motstridiga intressen
• Du arbetar på ett strukturerat sätt
• Du tar initiativ och har mod att fatta beslut
• Du drivs av att arbeta med juridiska bedömningar inom fastighetsrätt
Vi söker jurist/lantmätare på olika nivåer
Vi söker jurist/lantmätare på olika nivåer där du börjar på en nivå som matchar din erfarenhet. Som ny i rollen som lantmätare tränar du din kompetens i lagtolkning, förrättningsprocessen och våra verktyg genom att bereda förrättningsärenden. Om du redan har erfarenhet av att arbeta som lantmätare fattar du även beslut och ärendenas grad av komplexitet ökar med tiden. Du som redan uppfyller kriterierna för någon av de högre nivåerna blir hos oss en av landets auktoriteter inom fastighetsrätt och har som ett viktigt uppdrag att stötta andra i sin utveckling.
På www.lantmateriet.se/flm finns mer information om de olika nivåerna. Vi ber dig att ange vilken nivå du söker till, genom att ange tjänstebenämningen i din ansökan.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Krister Henriksson, funktionschef Uppsala, telefon 018-17 50 90 eller Malin Veberg, tf enhetschef, telefon 018-17 50 53. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Hanna Block, telefon 018-17 50 72 och för ST inom Lantmäteriet, Jeanette Väfors, telefon 021-15 52 19. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/3693, senast 2018-05-29. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

DRK-avtal

Träffar om nya DRK-avtal

Lantmäteriet bjuder in kommunföreträdare till informationsmöten om nya avtalen kring digital registerkarta.

Läs mer om var du träffar oss

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Taxeringsuppgifter

Dags att deklarera?

Har du sålt en fastighet under 2017? Så här tar du reda på fastighetens ingångsvärde.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.