På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Enhetschef Geografisk Information, Gävle

Anmäl intresse

Referensnummer: 302-2018/2723

Lantmäteriet, division Geodata, söker Enhetschef till Geografisk Information, Gävle.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

Lantmäteriet är nationell samordnare inom området för Geodata och som stöd för den rollen har myndigheten på regeringens uppdrag tagit fram en nationell geodatastrategi. Geodatastrategin och dess handlingsplan ligger även till grund för den strategiska utvecklingen inom området, här bidrar Geodatadivisionen tillsammans med övriga Lantmäteriet starkt till att den realiseras.

Geodatadivisionen bygger upp, vidareutvecklar och förvaltar geografisk information och fastighetsinformation. Divisionen ansvarar också för tillhörande affärsmodeller samt att tillhandahålla informationen till olika aktörer. Inom divisionen bedrivs också standardiseringsarbete samt forskning och utveckling inom geodesi, kartografi och geografiska informationssystem. Divisionen har sin verksamhet på sex olika platser i landet, Gävle, Karlskrona, Kiruna, Luleå och Stockholm samt Vänersborg.

Enheten för Geografisk information finns placerad på tre av dessa, i Gävle, Karlskrona och Luleå och består av fyra sektioner. Enhetens huvudsakliga uppdrag är att samla in, förvalta och utveckla geografisk information samt fullgöra Lantmäteriets uppdrag som nationell ortnamnsmyndighet.

För att kunna leva upp till de förväntningarna som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation

Arbetsuppgifter

Som enhetschef rapporterar du till divisionschefen och ingår i divisionens ledning. I rollen ingår ansvaret för den strategiska ledningen och styrningen av enheten Geografisk information och att leda enhetens ledningsgrupp. Förutom att ansvara för den dagliga verksamheten och bidra till helhetens framgång skall du även som chef och ledare ta arbetet vidare med det strategiska arbetet ”Geografisk Information 2025”.

Till rollen som enhetschef för Geografisk information söker vi dig som kan leda dina kollegor med engagemang och där du kan få dem att ta ansvar och växa i sina respektive roller. Du behöver ha förståelse för att ditt ansvarsområde är en kugge i ett större maskineri, inom myndigheten, men även utanför Lantmäteriet.

Du bidrar till divisionsledningens utveckling i dialog med övriga enhetschefer, där vi gemensamt skapar resultatet och där du är en viktig del av laget. Din tidigare erfarenhet av att lyfta en verksamhet mot strategiska mål, men även skapa resultatet i nuet, är kvaliteter som vi efterfrågar. Tillsammans med tydlighet i din roll som chef ska du även våga utmana befintliga strukturer och vidareutveckla verksamhetsområdet. Som person är du trygg i dina ledaregenskaper och skapar tillit till din omgivning.

I rollen ingår att företräda verksamheten och Lantmäteriet på ett professionellt och ansvarsfullt sätt. Arbetet innebär resor både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen.

Vi söker dig som:
• har ett genuint intresse och förmåga att inspirera, skapa delaktighet och engagemang i samband med verksamhetsutveckling
• har dokumenterat goda ledaregenskaper och många års erfarenhet av att leda verksamheter på strategisk nivå
• har flera års erfarenhet av att vara chef över andra chefer
• har dokumenterad erfarenhet av att vidareutveckla och effektivisera verksamheter
• har förståelse och erfarenhet samt förmåga att driva arbete med ständiga förbättringar i verksamheten samordnat med andra delar av organisationen

Meriterande är:
• Erfarenhet av att leda en geografiskt spridd verksamhet
• Kunskaper inom området GIS/geografisk information

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och din förmåga att leda.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Anders Sandin, divisionschef, telefon 026-63 33 73. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Torsten Svärd, telefon 026-63 34 47 och för ST inom Lantmäteriet, Fredrik Hellman, telefon 026-63 34 37. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/2723, senast 2018-05-07. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Samfälligheter

Årsmöte i din samfällighetsförening?

Har ni ändrat styrelsemedlemmar eller fastställt nya stadgar? Ändringar i föreningen ska anmälas till oss.

Läs mer

Taxeringsuppgifter

Dags att deklarera?

Har du sålt en fastighet under 2017? Så här tar du reda på fastighetens ingångsvärde.

Läs mer

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer