På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

HR-strateg, Gävle

Anmäl intresse

Referensnummer: 302-2018/1605

Lantmäteriet söker HR-strateg till kontoret i Gävle.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

HR-enheten vid Lantmäteriets huvudkontor i Gävle söker en HR-strateg. Enhetens uppdrag är genom stöd till ledning och chefer driva och utveckla Lantmäteriets arbetsgivarpolitik. Våra ledord är att arbeta verksamhetsnära, proaktivt och stödja Lantmäteriets chefer i arbetsgivarrollen. Vi strävar efter ett arbetsklimat som präglas av en god sammanhållning, öppenhet och att på ett prestigelöst och lösningsfokuserats sätt arbeta tillsammans för att lösa våra uppdrag. De närmaste tre åren kommer fokus att ligga på att utveckla det strategiska kompetensförsörjningsarbetet på övergripande nivå.
Lantmäteriet har ca 2 100 medarbetare fördelade på ett 50-tal orter över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som HR-strateg arbetar du både brett och djupt med förekommande HR-frågor, i huvudsak utifrån ett strategiskt perspektiv. Områden som behöver utvecklas är bl.a. medarbetarskap, talangplanering/rörlighet/karriärvägar samt värderingstyrning av ledarskapet och medarbetarskapet. Du arbetar med utgångspunkt i den strategiska planen och Lantmäteriets HR-strategi, där kulturförändring är bottenplattan.
Arbetet innebär utredning, planering, implementering och uppföljning inom dina ansvarsområden. Vi vill att du bidrar till HR-enhetens utveckling och samarbete. I din roll ingår att bevaka omvärldsfrågor inom HR, arbetsmarknad och arbetsgivarpolitik.
Ett av våra ledord på HR-enheten är arbeta verksamhetsnära. I det ingår bl.a. att bl.a. lyfta in HR-perspektivet in i verksamhetens planering och följa upp via ledningsgrupper och chefer vilket förutsätter ett genuint intresse för verksamheten. Vi förväntar oss också att du är med och bidrar till att utveckla myndighetsgemensamma processer inom HR.

Kvalifikationer

För rollen krävs högskoleutbildning med inriktning mot HR-området eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Vidare vill vi att du har flerårig erfarenhet av kvalificerat och strategiskt arbete inom HR samt gärna erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Du har kunskap om och erfarenhet från att arbeta med kompetensförsörjning, lönebildning (performance management) och/eller organisationsutveckling/förändringsledning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som
• Har ett professionellt förhållningssätt med hög integritet. Du har förmåga att bevara ditt lugn och fokusera på rätt saker även i pressade situationer
• Har förmåga att bevara och utveckla förtroendefulla relationer
• Har intresse för och förmåga att arbeta verksamhetsnära med fokus på lyfta in det för myndigheten gemensamma HR-perspektivet
• Är kommunikativ, har en pedagogisk förmåga och kan förklara komplexa frågor och sammanhang på ett lättillgängligt sätt
• Är drivande och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra kollegor där ni delar kunskap med varandra
• Har en god analytisk förmåga, erfarenhet av att verka i och hantera komplexa sammanhang samt förmåga att se saker i såväl ett kort som ett långt perspektiv

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper vid urvalet.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Marie Stålnacke, HR-direktör, telefon 026-63 31 03. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Anna Forsberg telefon 026-63 33 79 och för ST inom Lantmäteriet, Inggerd Holmberg, telefon 026-63 31 22. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Eftersom vi använder det statliga ramavtalet när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Övrig information

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/1605, senast 2018-03-23. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Jobb och framtid

Bli en av våra IT-traineer!

Är du nyutexad systemutvecklare och vill jobba i teknikens framkant? Då kan du rivstarta din karriär hos oss!

Läs mer och ansök

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.

Digitalt först

Lantmäteriets förslag för en digital samhällsbyggnadsprocess

Här kan du läsa slutrapporten för Digitalt först och fördjupa dig i de olika förslagen

Läs mer

Kundundersökning

Har du köpt, ansökt eller använt något från oss under 2017?

Svara på vår kundundersökning och var med och tävla om biobiljetter! Tack för din hjälp!

Starta kundundersökningen

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

Fastigheter

Upphävande av förordnande enligt plan- och bygglagen, PBL

Har du fått brev från oss gällande en ändring i Plan- och bygglagen? Vill du veta vad det innebär för dig?

Läs mer