På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Arkivarie, Gävle

Anmäl intresse

Referensnummer: 302-2018/1538

Dokumentstyrningsenheten vid Lantmäteriet söker arkivarie till kontoret i Gävle.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Dokumentstyrningsenheten består idag av nio registratorer, två arkivarier, en arkivassistent och tre förvaltningsledare/produktägare. Lantmäteriets ambition är att vara en modern myndighet. I det arbetet deltar enheten aktivt då det är stora förändringar på gång inom ärende-, dokument-, kund-, och arkivhanteringens område. Vi ska vara med och bygga Lantmäteriets framtida e-förvaltning och behöver nu förstärka vårt team.

Arbetsuppgifter

Som arkivarie på Lantmäteriet kommer du att arbeta tillsammans med hela verksamheten gällande frågor inom arkiv- och informationshantering, du är ett stöd och ger allmän rådgivning inom området. Arbetsuppgifterna kan även bestå av framtagande av styrande dokument och arbetsmetoder/modeller, gallringsutredningar och ajourhållande av vår informationsredovisning. Du blir delaktig i projekt som resurs eller för att leda de delar i projektet som innefattar informationshantering eller anslutningar av Lantmäteriets verksamhetsinformation till vårt e-arkiv.

Du deltar i utbildningsinsatser för att öka kunskapen om offentlighetsprincipen och informationsstyrning inom Lantmäteriet.

Kvalifikationer

Du är van vid att arbeta med stort eget ansvar och är lösningsorienterad, stöter du på problem är du den som hittar kreativa lösningar och vägar för att komma vidare. Du tycker det är roligt att möta människor, är utåtriktad och van att hålla föredrag och utbildningar.

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen där arkivvetenskap ingått. Du har god kunskap om de lagar och förordningar som styr arkiv- och informationshantering inom offentlig sektor. Du har kunskap om elektronisk arkivbildning och digitalt bevarande.
Meriterande är om du arbetat med verksamhetsbaserad arkivredovisning och gärna drivit ett sådant utvecklingsarbete.

Du har ett positivt förhållningssätt och får andra att känna sig respekterade och betydelsefulla. Med dig är det lätt att samarbeta. Du bidrar till att skapa ett utvecklande arbetsklimat då du fokuserar på möjligheter istället för hinder.
Arbetet kräver att du är strukturerad, noggrann och att du slutför påbörjade uppgifter. Vidare behöver du ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt på ett pedagogiskt sätt kunna förmedla information.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Linda Andersson, enhetschef, telefon 026-63 36 64. Fackliga företrädare är för Lantmäteriakademikerna/SACO, Anna Forsberg, telefon 026 - 63 33 79 och för ST inom Lantmäteriet, Inggerd Holmberg, telefon 026 - 63 31 22. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Känns rollen intressant? Välkommen med din ansökan! Intervjuer kan komma att ske under ansökningsperioden.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/1538, senast 2018-04-06. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Jobb och framtid

Bli en av våra IT-traineer!

Är du nyutexad systemutvecklare och vill jobba i teknikens framkant? Då kan du rivstarta din karriär hos oss!

Läs mer och ansök

Planera i samverkan - spara resurser

Redovisa era planer för Flygfoto och laserskanning

Kommuner och övriga organisationer - Varför dubbeljobba om vi kan samarbeta?

Läs mer om tjänsten där ni kan bidra.

Digitalt först

Lantmäteriets förslag för en digital samhällsbyggnadsprocess

Här kan du läsa slutrapporten för Digitalt först och fördjupa dig i de olika förslagen

Läs mer

Kundundersökning

Har du köpt, ansökt eller använt något från oss under 2017?

Svara på vår kundundersökning och var med och tävla om biobiljetter! Tack för din hjälp!

Starta kundundersökningen

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

Fastigheter

Upphävande av förordnande enligt plan- och bygglagen, PBL

Har du fått brev från oss gällande en ändring i Plan- och bygglagen? Vill du veta vad det innebär för dig?

Läs mer