På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Utredare/registrerare, Kristianstad

Referensnummer: 302-2017/4946

Lantmäteriet Fastighetsbildning söker utredare/registrerare till kontoret i Kristianstad.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Division Fastighetsbildning söker nu en utredare/registrerare till vårt kontor i Kristianstad. Som utredare/registrerare kommer du arbeta teambaserat, både med övriga medarbetare på ditt kontor, men även med medarbetare på andra kontor inom Fastighetsbildning.

Lantmäteriet erbjuder stimulerande arbetsuppgifter och en organisation som gör det spännande, roligt och utmanande att arbeta hos oss. För att leva upp till våra mål gällande service, öppenhet och handlingskraft förväntas våra medarbetare att uppnå resultat, utveckla och vara delaktiga.

Arbetsuppgifter

  • Göra fastighetsrättsliga utredningar där arkivforskning utgör en stor del av arbetet
  • Att registrera utredningar i fastighetsregistrets kart- och textdel
  • Bidra till förrättningsverksamheten med arkivforskning

Det mesta av allt arkiv är skannat och finns digitalt. Du kommer att ingå i ett rikstäckande pool- och registerarbete där vi systematiskt förbättrar fastighetsregistret.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning eller yrkesutbildning i för tjänsten relevant område
  • Erfarenhet av arkivforskning, gärna från myndighet eller offentlig förvaltning 
  • God datavana

Det är meriterande med:

  • Erfarenhet av fastighetsutredning
  • Utbildning, alternativ del av utbildning, på högskolenivå inom fastighetsrätt och fastighetsbildning eller praktisk erfarenhet som kan jämställas med detta
  • Erfarenhet av arbete inom kart- och GIS-området
  • Examen från en lantmäteriutbildning

Personliga förmågor

Som person har du förmåga att arbeta effektivt och målfokuserat och du trivs med att självständigt fatta beslut. Du behöver vara lyhörd och prestigelös i ditt arbete samt ha god vana och trivas i att kontinuerligt anpassa arbetet efter nya förutsättningar. Då arbetet till stor del bedrivs i projektform behöver du ha god samarbetsförmåga. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper då samhället förväntar sig ett bra bemötande i kombination med snabb och enhetlig service som håller hög kvalitet från myndigheten.

Då arbetet till stor del innebär att registrera akter och formulera tillägg samt utlåtande behöver du behärska svenska i tal och skrift.

 

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Emil Ekstrand, Funktionschef, telefon 044-137365. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Magnus Landgren, telefon 040-660 81 83 och för ST inom Lantmäteriet, Alf Klang, telefon 044-13 73 03. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/4946, senast 2017-11-02. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Geodesi

GNSS-seminariet 2017

Den 24-25 oktober anordnar Lantmäteriet GNSS-seminariet 2017.

Läs mer

Fastigheter

Upphävande av förordnande enligt plan- och bygglagen, PBL

Har du fått brev från oss gällande en ändring i Plan- och bygglagen? Vill du veta vad det innebär för dig?

Läs mer

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

Kartor

Har du upptäckt ett fel i våra kartor?

Då vill vi gärna få in din synpunkt!

Skicka synpunkt

Öppna data

Ladda ner historiska ortofoton gratis

Nu släpper vi ett rikstäckande lager av historiska ortofoton som öppna data.

Ladda ner bilderna

Kartor

Skriv ut din egen kartbok!

Zooma, panorera, ladda hem och skriv ut din egen kartbok i skala 1:50 000.

Läs mer