På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Sektionschef vid enheten Verksamhetssamordning, Gävle

Referensnummer: 302-2017/4962

Lantmäteriet söker sektionschef till enheten Verksamhetssamordning i Gävle.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Vi söker nu en sektionschef inom verksamhetssamordning till vårt kontor i Gävle. Sektionen portfölj och arkitektur ingår i division Geodatas enhet för verksamhetssamordning. Sektionen ansvarar för att bereda divisionens utvecklings- och systemförvaltningsportfölj, rekommendera arkitekturvägval samt leda Lantmäteriets arbete för att ta fram ramverksstandarder för samt främja användningen av geodata. Sektionen består idag av 9 medarbetare som är stationerade i Gävle. Sektionen är en av tre sektioner på enheten Verksamhetssamordning. 

 

Arbetsuppgifter

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med förtroende och tillit till andra. För att kunna leva upp till de förväntningarna som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation. Som sektionschef ingår du i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Du ansvarar för att löpande utveckla och förbättra sektionens arbetssätt. 

Du ansvarar för att planera, leda och styra sektionens verksamhet och skapa förutsättningar för alla medarbetare att utföra ett så effektivt arbete som möjligt. Detta innebär att du ansvarar för personalrelaterade frågor så som exempelvis arbetsmiljöfrågor, medarbetarsamtal och medarbetarutveckling, rekrytering samt kompetensförsörjning.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsvetenskapliga området eller till exempel informatik, organisation och förändringsarbete eller som har motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Därtill ser vi gärna att du har arbetat med förändringsarbete i stora organisationer. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av att leda medarbetare med goda resultat. Du har ett coachande förhållningssätt och är intresserad av att arbeta med och utveckla människor. Du skapar delaktighet, pekar ut riktningen och arbetar kontinuerligt med att driva gruppens arbete framåt. Det är meriterande om du har erfarenhet från att leda liknande typ av verksamhet sedan tidigare.

Personliga förmågor

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att leda. Som chef har du verksamhetsansvar och utvecklar verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen. Du behöver vara lyhörd och prestigelös i ditt arbete samt ha god vana och trivas i att kontinuerligt anpassa arbetet efter nya förutsättningar. 

 

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Peter Wengrud, Tf enhetschef, telefon 026-63 31 10. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Jesper Paasch, telefon 026-63 30 01 och för ST inom Lantmäteriet, Fredrik Hellman, telefon 026-63 34 37. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.


Eftersom vi använder det statliga ramavtalet när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Övrig information

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/4962, senast 2017-11-03. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Geodesi

GNSS-seminariet 2017

Den 24-25 oktober anordnar Lantmäteriet GNSS-seminariet 2017.

Läs mer och anmäl

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

Fastigheter

Nytt Taxeringsvärde?

Kontakta Skatteverket för förfrågningar och senaste taxeringsvärdet.

Nytt Taxeringsvärde?

Kartor

Har du upptäckt ett fel i våra kartor?

Då vill vi gärna få in din synpunkt!

Skicka synpunkt

Öppna data

Ladda ner historiska ortofoton gratis

Nu släpper vi ett rikstäckande lager av historiska ortofoton som öppna data.

Ladda ner bilderna

Spridningstillstånd

Ska du filma eller fotografera från drönare?

Tänk på att du fortfarande behöver spridningstillstånd för att sprida bilder och filmer tagna från luften.

Läs mer och ansök

Kartor

Skriv ut din egen kartbok!

Zooma, panorera, ladda hem och skriv ut din egen kartbok i skala 1:50 000.

Läs mer