På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Biträdande divisionschef

Referensnummer: 302-2017/4265

Lantmäteriet Fastighetsbildning söker en biträdande divisionschef.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

Vi söker dig som vill vara med att utveckla division Fastighetsbildning, dess medarbetare och verksamhet. För att möta samhällets behov skapar vi nu en förändringsstab för att driva förändring och utveckling på divisionen.

Stationeringsort enligt överenskommelse på något av Lantmäteriets lokalkontor.

För att kunna leva upp till de förväntningarna som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en biträdande divisionschef som ska arbeta i nära samarbete med divisionschef och ledningsgrupp för division Fastighetsbildning.

Som biträdande divisionschef:

-          ansvarar du för att driva och förvalta förändringsarbete på divisionen (förändringsledning, utvecklingsportfölj, affärsmodell) i nära samarbete med divisionschef.
-          vägleder och coachar du din grupp medarbetare utifrån din helhetssyn på verksamheten, du har personalansvar för förändringsstaben med en handfull medarbetare.
-          stöttar du divisionschef i verksamhets-, personal- och ekonomifrågor.
-          deltar du aktivt i divisionens ledningsgrupp.
-          har du ett nära samarbete med Lantmäteriets övriga divisioner och stödfunktioner i syfte att uppnå målet med Ett Lantmäteri.

Kvalifikationer

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen.

Vi söker dig med högskoleutbildning och gedigen chefserfarenhet inom fastighetsbildningsområdet. Du har längre erfarenhet av att leda andra samt erfarenhet av att leda i förändring med goda resultat. Du är en modig, ärlig och handlingskraftig ledare med hög strategisk förmåga med ett långsiktigt hållbart perspektiv. Du driver dina frågor genom att sätta dig in i andras perspektiv och på ett moget sätt ta beslut så att förväntat resultat uppnås. Mycket god samarbetsförmåga är en förutsättning för att lyckas i uppdraget.     

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna divisionschef Linda Edgren, telefon 026-63 33 27.  Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Anne-Marie Gustafson telefon: 031-701 85 35 och för ST inom Lantmäteriet Eva Edenström telefon 063-14 10 06. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/4265, senast 2017-09-22. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Öppna data

Ladda ner historiska ortofoton gratis

Nu släpper vi ett rikstäckande lager av historiska ortofoton som öppna data.

Ladda ner bilderna

Spridningstillstånd

Ska du filma eller fotografera från drönare?

Tänk på att du fortfarande behöver spridningstillstånd för att sprida bilder och filmer tagna från luften.

Läs mer och ansök

Kartor

Skriv ut din egen kartbok!

Zooma, panorera, ladda hem och skriv ut din egen kartbok i skala 1:50 000.

Läs mer

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Är det fortfarande aktuellt?
Då kan inskrivningen behöva förnyas senast 2018. Officialservitut berörs ej.

Läs mer

Digitalt först

Smartare samhällsbyggnadsprocess

Se resultatet från Society hack i Almedalen där deltagarna tog sig an utmaningar kring Digitalt först.

Lantmäteriet i Almedalen 2017