På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Jurist/Lantmätare på olika nivåer, Halmstad

Referensnummer: 302-2017/4082

Lantmäteriet Fastighetsbildning söker Jurist/Lantmätare till kontoret i Halmstad

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Är fastighetsrätt din hemmaplan? Vi söker dig som kan bidra med din juridiska kompetens i fastighetsrätt i Lantmäteriets uppdrag inom fastighetsbildning.
När det gäller ärenden inom fastighetsbildning har vi bredden; du kan jobba med allt från landsbygdsfrågor till de stora infrastrukturprojekten. Vi arbetar i team med olika kompetenser där du får koncentrera dig på juridik och ekonomi och där du utvecklas i mötet med andra.
Som stöd för din utveckling får du en handledare när du börjar hos oss och under hela din karriär har du tillgång till hela landets expertis med specialist- och seniornätverk.

Vi söker dig som:

 • drivs av att arbeta med juridiska bedömningar inom fastighetsrätt
 • gärna arbetar tillsammans med andra
 • är modig och vågar fatta beslut

Arbetsuppgifter

Som lantmätare arbetar du med förrättningsärenden inom fastighetsbildning, där du bereder och bidrar till myndighetsbeslut. Det innebär att du driver ärenden framåt i processen på ett effektivt och rättssäkert sätt bland annat genom att:

 • göra utredningar och lagtolkningar
 • kommunicera i samtal, sammanträden och skrift med sakägare, företag och myndigheter som är berörda av de ärenden som du arbetar med
 • bidra till samarbete med kollegor som medverkar i förrättningen, t ex förrättningsassistent, mätningsingenjör och andra lantmätare

Våra kontor runt om i Sverige hjälps åt, vilket innebär att du får möjlighet att arbeta med ärenden från olika delar av landet. Det innebär också att resor förekommer i arbetet.

Kvalifikationer

Förutom dessa generella kvalifikationer tillkommer specifika kvalifikationer för respektive nivå enligt tabellen som du hittar på www.lantmateriet.se/flm

 • Du har förmåga att tillämpa aktuell lagstiftning inom fastighetsrätt
 • Du har svensk, eller motsvarande, examen inom något av följande områden, alternativt kommer att ta examen inom sex månader:
  - Högskole- eller civilingenjörsexamen inom lantmäteri eller samhällsbyggnad
  - Jurist- eller rättsvetarexamen alternativt affärsjuridisk utbildning, på minst kandidatnivå
  - Högskoleexamen som bedöms som relevant för verksamheten, med tillägg av magisterexamen med inriktning mot mark- och miljörätt
  - Alternativt motsvarande kompetens erhållen genom relevant arbetserfarenhet

Meriterande kvalifikationer:

 • Du har fördjupad kunskap inom fastighetsrätt, erhållen via studier eller arbete
 • Du har erfarenhet av projektledning eller självständigt beslutsfattande
 • Du har kunskaper inom fastighetsekonomi
 • Du behärskar ytterligare språk utöver svenska, vilket ökar vår förmåga att möta personer med behov att kommunicera på andra språk
 • Du har B-körkort, för att kunna resa till sammanträden med sakägare

För att nå framgång som lantmätare är det viktigt att:

 • Du har en god samarbetsförmåga, värdesätter din egen och dina kollegors tid och har förmåga att dela med dig av arbetsuppgifter
 • Du har en god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska för att kunna kommunicera effektivt med sakägare, företag och myndigheter
 • Du har en god pedagogisk förmåga, är lyhörd och kan hantera motstridiga intressen
 • Du arbetar på ett strukturerat sätt
 • Du tar initiativ och har mod att fatta beslut
 • Du drivs av att arbeta med juridiska bedömningar inom fastighetsrätt


Vi söker lantmätare på olika nivåer
Vi söker lantmätare på olika nivåer där du börjar på en nivå som matchar din erfarenhet. Som ny i rollen som lantmätare tränar du din kompetens i lagtolkning, förrättningsprocessen och våra verktyg genom att bereda förrättningsärenden. Om du redan har erfarenhet av att arbeta som lantmätare fattar du även beslut och ärendenas grad av komplexitet ökar med tiden. Du som redan uppfyller kriterierna för någon av de högre nivåerna blir hos oss en av landets auktoriteter inom fastighetsrätt och har som ett viktigt uppdrag att stötta andra i sin utveckling.
www.lantmateriet.se/flm finns mer information om de olika nivåerna. Vi ber dig att ange vilken nivå du söker till, genom att ange tjänstebenämningen i din ansökan.

Kallelse till intervju kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna funktionschef Helen Ernstsson, telefon 035-16 58 14 eller funktionschef Suzanne Eliasson telefon 035-16 58 34. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Anne-Marie Gustafson, Telefon 031-701 85 35 och för ST inom Lantmäteriet, Fredrik Eneholm, telefon 031-60 42 39. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/4082, senast 2017-09-25. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Öppna data

Ladda ner historiska ortofoton gratis

Nu släpper vi ett rikstäckande lager av historiska ortofoton som öppna data.

Ladda ner bilderna

Spridningstillstånd

Ska du filma eller fotografera från drönare?

Tänk på att du fortfarande behöver spridningstillstånd för att sprida bilder och filmer tagna från luften.

Läs mer och ansök

Kartor

Skriv ut din egen kartbok!

Zooma, panorera, ladda hem och skriv ut din egen kartbok i skala 1:50 000.

Läs mer

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Är det fortfarande aktuellt?
Då kan inskrivningen behöva förnyas senast 2018. Officialservitut berörs ej.

Läs mer

Digitalt först

Smartare samhällsbyggnadsprocess

Se resultatet från Society hack i Almedalen där deltagarna tog sig an utmaningar kring Digitalt först.

Lantmäteriet i Almedalen 2017