På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Mätningsingenjör, Hudiksvall

Referensnummer: 302-2017/3309

Lantmäteriet Fastighetsbildning söker mätningsingenjör till kontoret i Hudiksvall

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Division Fastighetsbildning söker nu en mätningsingenjör till vårt kontor i Hudiksvall. Vi söker dig som vill vara med och bidra i vår förrättningsverksamhet och som trivs när ingen dag är den andra lik.
Lantmäteriet erbjuder stimulerande arbetsuppgifter och en arbetsorganisation som gör det spännande, roligt och utmanande att arbeta hos oss. För att leva upp till våra mål gällande service, öppenhet och handlingskraft förväntas våra medarbetare att uppnå resultat, utveckla och vara delaktiga.
Som mätningsingenjör får du arbeta teambaserat med främst övriga medarbetare på ditt kontor, men även med medarbetare på andra kontor inom Fastighetsbildning. Det är ett omväxlande, självständigt och stimulerande arbete för dig som vill kombinera innearbete (beräkning, kartframställning mm) med arbete i fält.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär att du kommer att arbeta med mätnings-, beräknings- och kartarbeten m.m. i lantmäteriförrättningar.
Arbetet består även i att utföra transformationer och plantolkning m.m. Andra arbetsuppgifter som förekommer är exempelvis fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete.
Vårt karthanteringssystem är Geosecma. Arbetet i förrättningshandläggningen är till stor del teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare och förrättningsassistenter.
Fältarbetet sker både sommar- och vintertid och kan vara fysiskt krävande. Arbetet innebär normalt resor inom hela vår enhet som innefattar Gävleborg samt delar av Dalarna men med tonvikt på Hälsingland. Som mätningsingenjör behöver du även vara beredd på att resa inom resten av landet, då uppdrag kan förekomma på andra orter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller YH-utbildning inom mät- och kartteknik eller motsvarande utbildning/kompetens som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper inom geodesi, mätningsteknik, kartproduktion och fältarbete.
Arbetsuppgifterna kräver förutom sakkunskap även att du är bra på att dela med dig av din kunskap och har lätt för att samarbeta med kollegor, vill utveckla ditt kundbemötande samt är effektiv och kvalitetsmedveten.
Då du kommer att komma i kontakt med sakägare i varierande utsträckning är det viktigt att du är pedagogisk och har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.
B- körkort krävs.

Som mätningsingenjör är det även viktigt att du:

  • är strukturerad och handlingskraftig
  • har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter
  • är självgående och tar ansvar för dina uppgifter

Det är meriterande om du har arbetat i offentlig förvaltning, har fastighetsrättsliga kunskaper, erfarenheter av arkivforskning i lantmäteriförrättningar samt erfarenhet av förrättningsmätning.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Kristin Brännström, funktionschef, telefon 0650-54 84 43, e-postadressen är kristin.brannstrom@lm.se.
Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, är Isak Ståhle, telefon 024-36 74 06 och för ST inom Lantmäteriet Ragnar Oskarsson, telefon 026-17 16 39. Deras e-postadresser är isak.stahle@lm.se och ragnar.oskarsson@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Att arbeta hos oss ska främja både din personliga och yrkesmässiga utveckling. Lönen är individuell, den utgår ifrån ansvar, svårighetsgrad i arbetet och hur du som medarbetare presterar. Lantmäteriet erbjuder även generösa friskvårdsbidrag, semestervillkor, subventionerad läkarvård och läkemedelsersättning som omfattas av samhällets högkostnadsskydd.

På kontoret i Hudiksvall får du möjlighet att arbeta i moderna och miljöcertifierade lokaler på Sjötullsgatan nere vid östra hamnen.

Tillträde enligt överenskommelse.
Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/3309, senast 2017-09-04. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Spridningstillstånd

Ska du filma eller fotografera från drönare?

Tänk på att du fortfarande behöver spridningstillstånd för att sprida bilder och filmer tagna från luften.

Läs mer och ansök

Digitalt först

Smartare samhällsbyggnadsprocess

Se resultatet från Society hack i Almedalen där deltagarna tog sig an utmaningar kring Digitalt först.

Lantmäteriet i Almedalen 2017

Svensk geoprocess

Geodataspecifikationer på remiss

Från 15 juni till 15 september kan du lämna synpunkter på dokumenten.

Läs nyheten

Kartor

Skriv ut din egen kartbok!

Zooma, panorera, ladda hem och skriv ut din egen kartbok i skala 1:50 000.

Läs mer

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Är det fortfarande aktuellt?
Då kan inskrivningen behöva förnyas senast 2018. Officialservitut berörs ej.

Läs mer