På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Förrättningsassistent, Karlstad

Referensnummer: 302-2017/2811

Är du erfaren administratör eller mäklarassistent och är intresserad av fastighetsrätt samt god service? Då är du kanske förrättningsassistenten vi söker till vårt kontor i Karlstad.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Division Fastighetsbildning söker nu förrättningsassistent till vårt kontor i Karlstad. Det är ett omväxlande, självständigt och stimulerande arbete och du får en viktig roll i vårt arbete med fastighetsbildning. På kontoret handlägger vi många olika typer av förrättningar. Det rör sig om allt från enstaka avstyckningar till skogsfrågor, exploatering, infrastruktur och genomförande av detaljplaner. Vi arbetar i ett positivt arbetsklimat med engagerade och kunniga medarbetare som bidrar till att utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som förrättningsassistent kommer du i första hand att självständigt bereda vissa moment i förrättningshandläggningen, såsom tex delgivning, sakägarkontakter, kontroll och beredning av rättigheter, enklare utredningar, utskick av handläggningar samt andra administrativa uppgifter inom förrättningen. Du kommer även att ta emot de kunder som besöker kontoret. Förrättningshandläggningen sker till stor del i team så du kommer att ha ett nära samarbete med förrättningslantmätare och andra experter som deltar i handläggningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom relevanta områden, t ex fastighetsförmedling, juridik eller likvärdig erfarenhet inom det fastighetsrättsliga området eller samhällsbyggnadsprocessen.
Du har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter och god datorvana. Vi tror att en lämplig bakgrund kan vara t ex erfarenhet som mäklarassistent eller administration inom juridisk verksamhet eller offentlig förvaltning. Du har god förmåga att kommunicera på svenska både skriftligt och muntligt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som förrättningsassistent är det viktigt att du:

  • är strukturerad och handlingskraftig
  • är serviceinriktad, har god samarbetsförmåga samt värdesätter både din egen och dina kollegors tid
  • har lätt att anpassa dig då tjänsten är ny och kan komma att utvecklas
  • är självgående och arbetar självständigt utifrån givna ramar och eget omdöme

 

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta Linda Sundström funktionschef (0771-636363). Facklig företrädare är Lars-Gunnar Johnson för ST, samt Maria Karlsson för SACO, telefon 0771-63 63 63. Vi nås även på forman.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Kallelse till intervju kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/2811, senast 2017-08-14. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Svensk geoprocess

Geodataspecifikationer på remiss

Från 15 juni till 15 september kan du lämna synpunkter på dokumenten.

Läs nyheten

Spridningstillstånd

För dig som fotograferar med drönare eller andra luftfarkoster

Om du ska publicera foton som du har tagit med t.ex en drönare behöver du beslut om spridningstillstånd.

Läs mer och ansök

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Är det fortfarande aktuellt?
Då kan inskrivningen behöva förnyas senast 2018. Officialservitut berörs ej.

Läs mer

Digitalt först

För en smartare samhällsbyggnadsprocess

Följ arbetet med Digitalt först. Här samlar vi även goda exempel – sänd oss dina!

Läs mer

Myndighetspost

Få din lagfartspost digitalt

I tjänsten Mina meddelanden får du ett e-postmeddelande när vi får in en ansökan om lagfart på din fastighet.

Läs mer

Kartor

Skriv ut din egen kartbok!

Zooma, panorera, ladda hem och skriv ut din egen kartbok i skala 1:50 000.

Läs mer