På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Mätningsingenjör, Vänersborg

Referensnummer: 302-2017/2236

Lantmäteriet söker en mätningsingenjör till kontoret i Vänersborg.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Division Fastighetsbildning söker nu en mätningsingenjör till vårt kontor i Vänersborg. Vi söker dig som vill vara med och bidra i vår förrättningsverksamhet och som trivs när ingen dag är den andra lik.

Lantmäteriet erbjuder stimulerande arbetsuppgifter och en arbetsorganisation som gör det spännande, roligt och utmanande att arbeta hos oss. För att leva upp till vår värdegrund service, öppenhet och handlingskraft förväntas våra medarbetare att uppnå resultat, utveckla och vara delaktiga.

Fastighetsbildningens utmaningar är att vara en del av en modern myndighet som via effektivitet och enhetlighet lever upp till samhällets förväntningar.  För att nå framgång i detta behöver vi vara en lärande organisation med ett aktivt medarbetarskap och ett modernt ledarskap.

Som mätningsingenjör får du arbeta teambaserat med främst övriga medarbetare på din funktion, men även med medarbetare på andra funktioner inom Fastighetsbildning. Det är ett omväxlande, självständigt och stimulerande arbete för dig som vill kombinera innearbete (beräkning, kartframställning mm) med arbete i fält.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär att du kommer att arbeta med mätnings-, beräknings- och kartarbeten m.m. i lantmäteriförrättningar.

Du kommer att mäta traditionellt och med GNSS-teknik. Arbetet består även i att framställa kartor, utföra transformationer och plantolkning m.m. Andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Vårt karthanteringssystem är Geosecma. Arbetet i förrättningshandläggningen är till stor del teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare, förrättningsassistenter och närmsta chef.

Fältarbetet sker både sommar- och vintertid och är fysiskt krävande. Arbetet innebär normalt resor inom hela vår enhet som sträcker sig från Falköping i öster och Orust i väster samt Årjäng i norr och Lilla Edet i söder. Som mätningsingenjör behöver du även vara beredd på att resa inom resten av landet, då uppdrag kan förekomma på andra orter. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller YH-utbildning inom mät- och kartteknik eller motsvarande kunskap.

Arbetsuppgifterna kräver förutom sakkunskap även att du är bra på att dela med dig av din kunskap och har lätt för att samarbeta med kollegor, vill utveckla ditt kundbemötande samt är effektiv och kvalitetsmedveten. Det är meriterande om du har fastighetsrättsliga kunskaper/erfarenheter av arkivforskning/erfarenhet av mätning i lantmäteriförrättningar.

Då du kommer att komma i kontakt med sakägare i varierande utsträckning är det viktigt att du är pedagogisk och har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.

B- körkort krävs.

Som mätningsingenjör är det även viktigt att du:

  • är strukturerad och handlingskraftig
  • har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter
  • är självgående och tar ansvar för dina uppgifter

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Lena Löfgren, funktionschef, telefon 0521-26 25 64 eller Åsa Söderberg, funktionschef, telefon 0521-26 25 55. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, är Karolina Stridh, telefon 0522-65 62 93 och Eva Nilsson, telefon 0521- 26 25 35 för ST inom Lantmäteriet. Deras e-postadresser är karolina.strid@lm.se och eva.b.nilsson@lm.se

Eftersom vi använder det statliga ramavtalet när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Övrig information

Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/2236, senast 2017-06-14. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Geodata

Geodata.se och Geodataportalen möter våren med nytt fräscht utseende

I början av maj möts du av ett nytt utseende när du besöker geodata.se och Geodataportalen.

Besök Geodata.se

Spridningstillstånd

För dig som fotar med drönare eller andra luftfarkoster

Om du ska publicera foton som du har tagit med t.ex en drönare behöver du beslut om spridningstillstånd.

Läs mer och ansök

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Är det fortfarande aktuellt?
Då kan inskrivningen behöva förnyas senast 2018. Officialservitut berörs ej.

Läs mer

Digitalt först

För en smartare samhällsbyggnadsprocess

Följ arbetet med Digitalt först. Här samlar vi även goda exempel – sänd oss dina!

Läs mer

Myndighetspost

Få din lagfartspost digitalt

I tjänsten Mina meddelanden får du ett e-postmeddelande när vi får in en ansökan om lagfart på din fastighet.

Läs mer

Kartor

Skriv ut din egen kartbok!

Zooma, panorera, ladda hem och skriv ut din egen kartbok i skala 1:50 000.

Läs mer