På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Mätningsingenjör, Jönköping

Referensnummer: 302-2017/1713

Lantmäteriet, division Fastighetsbildning söker Mätningsingenjör till kontoret i Jönköping

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Division Fastighetsbildning är en av Lantmäteriets tre divisioner. Fastighetsbildning består av två regioner – NordVästra och SydÖstra och har kontor på cirka 50 orter runt om i landet. Divisionen är i en spännande förändringsfas där vi behöver specialist- och expertkompetens för att möta omvärldens krav och för att nå våra strategiska mål. Hos oss får du därför en möjlighet att utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens, ditt driv och engagemang är vår främsta resurs.

Till våra fräscha och moderna lokaler mitt i Jönköpings centrum söker vi nu en Mätningsingenjör. 

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att utföra mätnings-, beräknings- och kartarbete. Andra arbetsuppgifter som kan förekomma är fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete. Arbetet är i huvudsak teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare, förrättningsassistenter och andra experter som deltar i handläggningen. Arbetsuppgifternas innehåll kan variera över tiden, vilket innebär att du kan få utföra även andra administrativa arbetsuppgifter som ingår i handläggningen av lantmäteriförrättningar.

Fältarbetet sker året runt och kan vara fysiskt krävande. Arbetet utförs i första hand självständigt. Som Mätningsingenjör utgår du från kontoret i Jönköping men uppdrag kan förekomma på andra orter än i Jönköping och dess närområde. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller YH-utbildning i mät- och kartteknik eller motsvarande utbildning/kompetens som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper inom geodesi, mätningsteknik, kartproduktion och fältarbete.

Vi vill även att du:

  • har god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt med sakägare och kollegor,
  • har förmåga att ta egna initiativ och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt,
  • är effektiv och kvalitetsmedveten,
  • trivs att arbeta i team samt dela med dig av dina kunskaper,
  • kan tänka dig att resa i tjänsten, och
  • har god samarbetsförmåga samt värdesätter både din egen och dina kollegors tid,
  • har B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • arbete i offentlig förvaltning,
  • fastighetsrätt, och
  • arkivforskning i lantmäteriförrättningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakta oss

Om du vill veta mer, kontakta gärna funktionschef Adis Baksic i Jönköping, telefon 036-17 15 31 eller funktionschef Helena Nilsson i Västervik, telefon 0490-166 97. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO Magnus Landgren 040-660 81 83 och för ST inom Lantmäteriet Alf Klang, telefon 044-13 73 03. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Eftersom vi använder det statliga ramavtalet när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Övrig information

Intervjuer kan komma att genomföras under tiden annonstiden löper.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/1713, senast 2017-05-22. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.Dela den här sidan med andra

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Är det fortfarande aktuellt?
Då kan inskrivningen behöva förnyas senast 2018. Officialservitut berörs ej.

Läs mer

Tidning

Läs sista numret av Gränssnittet

Läs bland annat om att vi förbereder för höghastighetståg och hur jordens förändringar bevakas från rymden.

Till tidningen

Digitalt först

För en smartare samhällsbyggnadsprocess

Följ arbetet med Digitalt först. Här samlar vi även goda exempel – sänd oss dina!

Läs mer

Myndighetspost

Få din lagfartspost digitalt

I tjänsten Mina meddelanden får du ett e-postmeddelande när vi får in en ansökan om lagfart på din fastighet.

Läs mer

Kartor

Skriv ut din egen kartbok!

Zooma, panorera, ladda hem och skriv ut din egen kartbok i skala 1:50 000.

Läs mer