På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Använd våra arkiv i ditt arbete

Du som är professionell användare och har behov av materialet i din yrkesverksamhet kan teckna ett särskilt avtal med oss. Då får du direktåtkomst till hela vårt digitala arkiv genom våra tjänster Arkivsök eller Arkenproxy.

Självservice

ArkivSök är en avtalstjänst för dig som behöver förrättningskartor/handlingar och historiska kartor i ditt arbete. Tjänsten kräver inloggning och lösenord.


Måndagen den 26 mars är tjänsten ArkivSök stängd mellan kl.08.00-13.00.

Nyheter i tjänsten är att du kan välja att se kartor och akter i DjVu eller PNG format.

Du som använder webbläsaren Internet Explorer kommer att se kartor och akter i en DjVu-plugin men kan välja att se bilderna i PNG format.

Du som använder webbläsarna Chrome, Safari, Firefox eller Edge kommer att se kartor och akter i DjVu format i en enklare bildläsare som inte har alla funktionaliteter som i en DjVu-plugin. Du kan även välja att se bilderna i PNG format. PNG filerna konverteras från DjVu formatet vilket innebär att det blir något sämre kvalitet. Bokmärken går bara att se i Internet Explorer i en DjVu -plugin.

Arbete pågår med att byta ut DjVu mot ett annat bildhanteringsprogram men det finns ingen tidplan på det ännu.


ArkivSök ger direktåtkomst

I ArkivSök får du direktåtkomst till alla historiska kartor, förrättningsakter samt planer och bestämmelser som finns lagrade i Arken. Du kan själv hämta kompletterande information till uppgifterna i Fastighetsregistret, t.ex. om servitut och gränser och om hur den framtida markanvändningen planeras.

Integrera Arken med hjälp av ArkenProxy

ArkenProxy är en tjänst som används för att integrera Arken - Lantmäteriets digitala arkiv - i dina egna system för fastighetsinformation. Tjänsten ger åtkomst till förrättningsakter och detaljplaner som finns registrerade i Fastighetsregistret, FR, och lagrade i Arken.

Via ditt egna kart- eller fastighetsinformationssystem kan du, genom att klicka på en aktbeteckning, direkt öppna och studera de juridiskt gällande kartorna och handlingarna i din egen valfria miljö.

OBS! ArkenProxy måste beställas tillsammans med ArkivSök.  

Teckna avtal och bli avtalskund


Skicka din ansökan till geodatasupport@lm.se

ArkivSök och ArkenProxy ingår i Geodatasamverkan

För dig som är intresserad av att gå med i geodatasamverkan eller vill veta mer om vad det innebär att delta finns mer information på http://www.geodata.se http://www.geodata.se

Share this page with others

Maps

Grandma’s Grandad’s Grandad

Our historical maps go back nearly 400 years! Discover our map treasure for free.

Historical maps

Your future with us!

Work for us

Job opportunities such as accountants, lawyers, system developers, engineers, communicators and of course Land Surveyors.

Your future with us

Söktips

Så hittar du rätt bladnummer

Letar du efter ett särskilt kartblad i serien Härads-ekonomiska kartan? Så gör du!

Se tips

Historiska kartor

Spara och skriv ut historiska kartor

I Lantmäteriets e-tjänst Historiska kartor kan du spara och skriva ut lågupplösta kartor.

Så gör du!

Historiska kartor

Letar du efter gamla läns- och landskapskartor?

I vår e-tjänst Historiska kartor hittar gamla läns- och landskapskartor från slutet av 1600-talet.

Se söktips