På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Vår samverkan med andra

Vi samverkar med ett stort antal myndigheter, kommuner och organisationer. Ibland handlar det om att gemensamt lösa ett specifikt uppdrag, i andra fall om mer omfattande projekt där många aktörer är inblandade.

En stor del av arbetet vi utför tillsammans med andra har målet att öka produktionen och användandet av geodata i Sverige. Vi vill att det ska bli enklare att dela den här typen av digital information mellan myndigheter, kommuner och företag.

Tack vare vårt samarbete med Vetenskapsrådet och Sveriges lärosäten har du som är verksam inom undervisning, utveckling eller forskning möjlighet att gratis få tillgång till många geodataprodukter genom avtal.  Det är ett erbjudande som även gäller dig som arbetar på bibliotek, museum eller annan kulturinstitution.  

Share this page with others

Maps

Grandma’s Grandad’s Grandad

Our historical maps go back nearly 400 years! Discover our map treasure for free.

Historical maps

Your future with us!

Work for us

Job opportunities such as accountants, lawyers, system developers, engineers, communicators and of course Land Surveyors.

Your future with us

SAMVERKAN

Nya testdata

Nya testdata för fyra teman från Svensk geoprocess, bygger på data från Mölndals kommun.

Läs mer och ladda hem

Handbok i mät- och kartfrågor

Ny version 2017

De nya dokumenten finns nu tillgängliga för gratis nedladdning.

Aktuella HMK-dokument

Samverkan

Geodata för Blåljus

Tillgången på geodata i Sverige är större än någonsin, ändå har många blåljusaktörer dåliga kartor.

Läs mer om projektet