På Lantmäteriets webbplats används kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig som besökare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor och hur vi använder dem.

 

Använd vår information

Lantmäteriet tillhandahåller geodata, geografisk information och fastighetsinformation, som ofta har användningsområden utanför den offentliga förvaltningen. Olika aktörer i samhället har behov av att vidareutnyttja information för att skapa nya tjänster.

Geodata har många användningsområden i det moderna samhället. Till exempel kan kartinformation och annan geografisk information användas för att skapa allt från orienteringskartor till GPS-tjänster.

I Lantmäteriets uppdrag som myndighet ingår att samla in, lagra och tillhandahålla geografisk information och fastighetsinformation. Målet för vår informationsförsörjning är att den ska vara av god kvalitet, rikstäckande, långsiktig, stabil och säker. Användningen av geodata i samhället ska öka och komma till nytta hos fler användare och inom fler användningsområden.

Så här använder du vår information

På vår webbplats når du på ett enkelt sätt information som Lantmäteriet tillhandahåller, hur du kan få tillgång till informationen samt de villkor som gäller.

Öppna geodata

Lantmäteriets Öppna geodata får användas utan licensavgift och med förenklade användningsvillkor, så kallade Creative commons, CC BY.

Övriga geodata

För Lantmäteriets övriga geodata kan villkoren se lite olika ut, beroende på vad du ska använda informationen till. Läs mer om våra villkor och avgifter.

PSI styr villkoren

Lantmäteriets villkor för användning av vår information styrs av den så kallade PSI-lagen (Public Sector Information), lagen om vidareutnyttjande av handlingar från den offentliga förvaltningen. Läs mer om PSI-lagen.

Har du frågor?

Kontakta geodatasupport

Share this page with others

Maps

Grandma’s Grandad’s Grandad

Our historical maps go back nearly 400 years! Discover our map treasure for free.

Historical maps

Your future with us!

Work for us

Job opportunities such as accountants, lawyers, system developers, engineers, communicators and of course Land Surveyors.

Your future with us

Maps

Grandma’s Grandad’s Grandad

Our historical maps go back nearly 400 years! Discover our map treasure for free.

Historical maps

Fastigheter

Upphävande av förordnande enligt plan- och bygglagen, PBL

Har du fått brev från oss gällande en ändring i Plan- och bygglagen? Vill du veta vad det innebär för dig?

Läs mer

Förnyelselagen

Har du ett avtalsservitut som är äldre än 50 år?

Vi tänker städa Fastighetsregistret. Begär förnyelse om du vill ha kvar ditt gamla servitut.

Läs mer

Kartor

Har du upptäckt ett fel i våra kartor?

Vi vill gärna att du hjälper oss att förbättra kartan, så hör av dig till oss!

Anmäl fel i karta

Öppna data

Ladda ner historiska ortofoton gratis

Nu släpper vi ett rikstäckande lager av historiska ortofoton som öppna data.

Ladda ner bilderna